ГЕРБ: БСП се опитва да заграби земи на белодробна болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:12 / 16.12.2009
3149
ГЕРБ ще гласува категорично против на внесеното за утрешната общинска сесия предложение над 23 декара земя на Белодробната болница "Кудоглу" да бъдат преобразувани в частна общинска собственост, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Целта е спасяването на "Кудоглу", но на практика това намирисва на пладнешки грабеж - и би било сделката на БСП за този мандат. След това червената партия спокойно би могла да излезе от властта", обясни заместник-председателят на Общинския съвет Сузана Николова от ГЕРБ на пресконференция днес. Според нея истинската цел е различна от това да се спаси болницата, която е натрупала дългове над 2,5 милиона лева.

"От парчетата на тортата, наречена Пловдив, останаха малко на брой закръглени парчета от около 20 декара и някой сладко иска да си ги хапне. Особено като се има предвид фактът, че земите наоколо са собственост на един червен олигарх, който би могъл да си дооформи хубавичко терените, за да си направи цветарници, разсадници или каквото там си поиска", не спести епитети Николова.

До тези мисли я е довел подробният анализ на разработеното от заместник-кмета Александър Константинов - представител на БСП в местната власт предложение.

Николова открила и черешката на тортата. Оказало се, че след поредица разделяния на две УПИ-та, вписване, отписване и описване на съпътстващите процедури, липсвали, сякаш се изпарили, едни 240 кв. м. Дали е случайно съвпадение, че има такава двуетажна сграда или е техническа грешка, Николова не твърди със сигурност, но тъй като в последно време грешките били нараснали доста - като онази с 540-те хиляди за шахти, тя предлага, като математик, да проведе безплатен курс с общинската администрация, който да ги научи как да събират и изваждат числата в милиони.

Ако ми нямат доверие, ГЕРБ е готов да плати на общинския съветник от БСП Николай Радев, който, като виден математик, също би могъл да им изнесе поредица от уроци", отбеляза Сузана Николова.

Общинските съветници от ГЕРБ ще поставят въпроса на утрешната сесия. Според тях вместо да се създават възможности за продажбата на общинска собственост, тя би могла да се разработи чрез дейности, които да донесат печалби за погасяване дълговете на болницата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (3)

Още по темата (35):
08.12.2010 "Седмица на отворените врати" в Белодробна болница
16.11.2010 Само един подаде документи за избор на директор на болница "Д. П. Кудоглу"
26.10.2010 Общината се моли на ЕВН да не спира топлото в Белодробна болница
20.10.2010 Отделиха двора на Белодробна болница, кредитори "точели зъби" за него
14.10.2010 Белодробна болница пак пред фалит, дават я на новия министър
24.09.2010 Няма пари за лечението на 80 болни с активна туберкулоза
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).