Г. Барбудев: Незаконните мрежи трябва да се унищожат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:11 / 01.09.2005
4473
Собственикът на “Евроком” Пловдив Георги Барбудев отрече обвиненията на пострадалите кабелни оператори срещу фирмата. ”Ние като фирма, която все пак има един сериозен дял в пловдивския бизнес определено смятаме, че е крайно време да се спазват всички закони, на базата на които може да се осъществва един далекосъобщителен бизнес. Някои хора, смятат, че ако имат лиценз, това им дава право моментално да вършат каквото си искат” – заяви той. Първо е необходим лиценз, който означава не само права, но и задължения. Мрежата трябва да се изгражда по Закона за устройството на територията и в съответствие със Закона за далекосъобщенията. Мрежата се изгражда като всеки строителен обект с проект, минал през всички необходими етапи и инстанции и се получава строително разрешение, както и договор със собственика, чиято собственост е каналната мрежа. В дадения случай никой по никакъв начин не е одобрявал проект на цифровата компания, нито е давал разрешение за строеж и изграждането на такава мрежа е тотално незаконно. Ние сме правили много констативни протоколи, че в резултат на тяхната дейност наши съоръжения са потрошени с представители на БТК и полицията, че се строи незаконно. Никой не взема мерки това незаконно строителство да бъде озаптено. Съвсем логично е, когато се експлоатира незаконно изградена мрежа, за която не е платено нищо, да се конкурираш по-добре от другия.

Себестойността на неговата услуга е по-ниска и въпросът е тук, дали тези които работят абсолютно законно /при нас всичко е прецизно и документално описано/. Може ли някой да ми обясни как същите тези са прокарали километри кабели в каналната мрежа на БТК? Те редовно се хващат от служителите на БТК, редовно им се правят протоколи, изрязват им се кабели. Те са извадени от служители на БТК, защото как е възможно собственик на нещо да допусне някой друг да ползва неговото съоръжение без договор. Може би са си махнали кабелите сами понеже са незаконни.

Но ние гледаме следствието, а не причината. Първопричината е, че някой си е позволил да изгражда незаконна мрежа”, заяви Барбудев.
Той каза, че не се плаши от конкуренцията, защото трябва да я има и даде като пример един от най-големите доставчици в Пловдив – “Кейбъл бг”, който заема една трета от територията на Пловдив, но никога не е имало проблеми с него.

Още през ноември от Евроком ще предложат нови промоционални пакети, в които ползването на кабелна телевизия, интернет и телефон ще струва 29 лв, готвят се и други промоционални пакети, съобщи Барбудев. На нарочна пресконфернеция в петък собственикът на “Евроком” ще даде изявление във връзка с проблемите на кабелните оператори в Пловдив.

Виж коментарите (8)

Още по темата (7):
02.09.2005 Иван Тошев: Няма война, защото има държава
02.09.2005 Гологанов: Има изваждане на наши кабели
02.09.2005 Г.Стефанов: Визио е регистрирана търговска марка
02.09.2005 Барбудев: Ние не сме рязали кабели
02.09.2005 Пресконференция на ТВ Клуб 2000 за скандала с кабелните оператори
01.09.2005 РДВР потвърди за повредените оптични кабели
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).