Фирми ухажват инженери, завършили в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
10:31 / 10.03.2017
3149
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес от 14 часа в Техническия университет - филиал Пловдив връчват дипломите на нов випуск от 135 инженери. Те са защитили образователните степени "Бакалавър" и "Магистър" в редовното обучение на ВУЗ-а по 6 специалности: "Машиностроителна техника и технологии", "Машиностроене и уредостроене", "Транспортна техника и технологии", "Авиационна техника и технологии", "Полиграфия" и "Индустрилен мениджмънт". 

Двама от младите инженери са чужденци. През тази учебна година във филиала на ТУ в Пловдив се обучават чуждестранни студенти от Турция, Гърция, Испания, Македония, Камерун, Сърбия и Сирия. Празникът на младите инженери е уважен от 20 фирми, които още тук се конкурират да привлекат младите кадри на работа при себе си. 

Според ръководството на вуза випуск 2016 г.е един от най-силните в последните години и дава на българската икономика 17 отличници с магистърска степен и 19 с бакалавърска. Повечето от инженерите, които получават диплом са мъже, а повечето отличници са жени. От 94 завършващи бакалаври 58 са мъже и 36 са жени, а от 41 завършващи магистри 32 са мъже и 9 са жени. Първенците на випуска обаче са почти поравно - 6 мъже и 5 жени. 

"Като преподавател на студенти от дипломиращия се випуск ми прави впечатление силната мотивация на младите хора да работят и да учат. Много от тях вече имат много добра реализация в перспективни фирми от региона. Най-често заетостта им във фирмите е на половин работен ден , като целта е да не пропускат учебни занятия, но и да докажат инженерни знания там, където са ги наели. Това е един силен випуск и не случайно на дипломирането има 20 фирми, които се надпреварват да канят нашите инженери", каза доц. д-р инж. Илия Попов - заместник Декан на факултета "Машиностроене и Уредостроене" на Техническия университет - филиал Пловдив. 

По традиция фирмите от региона награждават отличниците с еднократна премия за дипломирането им, а първенците на випуска получават различни материални награди, като например електронни устройства, които по-късно ще ползват в работата си. Според доц. д-р инж. Попов над 60 на сто от завършващите степен "Бакалавър" продължават инженерното си обучение в Техническия университет в следващата степен "Магистър".

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).