Фирмата, която започна пробива при Водната палата, иска да ремонтира и "Рогошко шосе"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
15:11 / 10.10.2022
9072
Фирмата, която започна строежа на Пробива под Водната палата е сред кандидатите за още един многомилионен проект - Ремонта на Рогошко шосе, видя репортер на Plovdiv24.bg. Това е фирма "ИСА-2000“ ЕООД. Същата фирма строи и пътя Пловдив – Асеновград.

Още три други фирми са подали офертите си за строителството на "Рогошко шосе“ - "Парсек Груп“ ЕООД, "Европейски Пътища“ АД и консорциумът ДЗЗД "Адата 22“, в който влизат "Вейл Конструкции“ ЕООД и "София Асфалт“ ООД. 

Всичките фирми са подали офертите си на 3 октомври, в деня на изтичането на срока за това.

Фирмата изпълнител все още не е обявена от общината. Тя ще има 36 месеца, за да завърши всички дейности, предвидени в договора.

Прогнозна стойност на обекта е 12 500 000 лева.

Обектът се застъпва с друг проект - "Реконструкция на бул. "Северен“ в участъка от моста на "Адата“ до "Карловско шосе. За начало на обекта се приема кръстовището с ул. "Рогошко шосе“, краят на обекта е при кръстовището с ул. "Марица - север“. Трасето попада изцяло в регулацията на град Пловдив.

Предвижда се да бъдат изграждени канализационни връзки за нови улични отоци, подмяна на стари капаци за РШ и ДШ, изграждане на нови дъждоприемни и ревизионни шахти, полагане на нови водопроводни и канализационни тръби, тротоарни спирателни кранове и пожарни хидранти, подменяне на сградни водопроводни и канализационни отклонения, а където е необходимо ще се изграждат нови такива.

Целта на проекта по електрическата част е реконструкция на съществуващото уличното осветление, която ще включва демонтаж на всички засегнати от реконструкцията съществуващи стоманенотръбни и стоманобетонови стълбове и осветителни тела с натриеви лампи високо налягане и тяхната замяна с  енергоефективни LED улични осветителни тела, които ще бъдат монтирани върху горещопоцинковани стоманени стълбове.

Предвижда се и полагане на нови захранващи кабели за уличното осветление, както и изграждане на новопроектирана тръбна канална мрежа. Предвидено е да се извърши укрепване и изместване на съществуващи кабелни линии за ниско напрежение 1кV и за средно напрежение 20кV, което ще се осъществи чрез разкъсване на съществуващи кабели, полагане на нови и свързването им посредством монтаж на кабелни съединителни муфи.

На 13 май 2022 година общината сключи договор с фирма ГЕО ГРУП ООД за "Актуализация на проект и упражняване на авторски надзор" по време на строителството на Рогошко шосе, от моста на Адата до землищната граница на Пловдив, за сумата от  91 666,67 лева.

Виж коментарите (3)

Още по темата (54):
29.04.2024 1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари
22.04.2024 Промени в маршрута на една автобусна линия в Пловдив от днес
21.04.2024 От утре частично променят маршрута на автобус заради продължаващ ремонт
11.04.2024 Общината: "Рогошко шосе" е почти готово. Читатели: Няма жив работник
там!
27.02.2024 Огромно задръстване заради реконструкцията на "Рогошко шосе"
26.02.2024 Неудобствата на шофьорите в Пловдив и областта свършват на 26 април
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).