"Фестивал на знанието" събра умници от цяла България, пловдивчани са големите победители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:52 / 19.06.2023
1973
В Разград се проведе второто издание на "Фестивал на знанието“. Събитието бе организирано от председателя на "Българското куиз общество"  Димитър Георгиев, автор на "Куизмания“ и от местния организатор на куизове и викторини Атанас Мичев.

За мащабната битка между ерудити от цяла България пристигнаха отбори от София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Шумен и др. В надпреварата участваха над 100 човека, разпределени в 16 отбора.

Викторината куиз бе осем кръга с по десет въпроса, като те бяха разпределени в областите история, география, култура и литература, музика, кино и сериали, науки, спорт и лайфстайл. Отборите, които завършиха на първите три места получиха и парични награди.

След 5 часа интелектуална битка на знание и зададени осемдесет въпроса от осем области, със златните медали се окичиха пловдивчаните от "Лудо младо". Втори се наредиха "Съюзниците" (сборен отбор от Пловдив и Русе), а трети станаха "Джорджис" от София.

Организаторите раздадоха много предметни награди на участниците от спонсорите на състезанието - книги, бутилки вино, сладки изкушения и козметични продукти.

Сред по-изявените участници в състезанието бяха познати лица от телевизионните игри за знания. Открояваха се Пламен Младенов ("Професора" от "Голямото преследване"), Атанас Атанасов, Димитрина Илиева, Галин Ганчев, Николай Колев - всички те са многократни победители от "Последният печели". Забелязваха се и познати лица от "Стани богат“ и легендарното тв предаване "Минута е много".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).