ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фенерите в Стария град пътници към небитието, сменят ги с художествено осветление
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 18.11.2009Коментари (8)13361
© Plovdiv24.bg
След като почти две години вече кметът на "Централен" Райна Петрова лобира пред общината за изграждане на художествено осветление в Стария град, най-сетне намери съмишленик в лицето на пловдивския заместник-кмета по културата Петя Гогова. Като дарение кметството е получило идеен проект. За работния са нужни около 300 хиляди лева.

"Ще убедя Съвета по туризъм да финансира работния проект, ако се окажат верни проучванията ми, че догодина Европейският съюз е готов да отпусне средства за подобни дейности. Срещу 300 хиляди за проектирането може да получим четири и половина милиона евро за реализацията. Новото осветление с цялостната му инфраструктура ще бъде икономически изгодно и много бързо ще възвърне инвестицията", съобщи Петя Гогова за Plovdiv24.bg.

Според нея разработваната някога концепция за Стария град е остаряла, били необходими нови виждания за  развитието му. Фенерите, които сега светели там, не разкривали достатъчно очарованието му. "Каквато и проява да направим, общото впечатление е за тъмнина. Време е фенерите да отидат в небитието", убедена е заместник-кметът.


Още по темата: общо новини по темата: 4
25.03.2014 »
28.06.2010 »
28.11.2009 »
10.09.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На фона на всичките гигантски финансови загуби, причинени ни от Главчо Атанасов, сега само това липсваше. Видни културни капацитети като кмета по КУЛТУРАТА петя г. ще "дооправят" Стария град по свой вкус. Активния ... може да бъде много по-вреден от пасивния.
+1
 
 
шшш лелки, внимавайте кви ги вършите, щото фенерите се вписват някак в екстериора, да не ми наплякате някви футуристични безвкусици!!! Да не се вманиачавате да си изпълните проекта и това да е по-важно, отколкото дали хората го поддържат и харесват. Всъщност искам модел и обществено обсъждане за това!!!
0
 
 
тази Българска фирма която лееше конзолите за фенерите в Париж отиде в небитието преди 7 години.За турските и китайските боклуци съм съгласен че трябва да ги забранят.
0
 
 
Време е да изритаме това природно недоразумение Гогова заедно с шефа и Славчо от сградата на Община Пловдив. Тези михлюзи са срам за град Пловдив. Това е едно от най-нелициприятните управления на Пловдив, а се надявах, че Славчо Атанасов ще е по-инициативен и деен.
+1
 
 
На път сме , за пореден път, да оставим в ръцете на две безхаберни селянки съдбата на Стария град. От публикацията разбираме, че вместо да се събере художествен съвет от хора на изкуството, архитекти, историци, етнографи,худижници, то Гогова и Петрова решават как да си поиграят със вече излезналия от листа на Юнеско стар град. Гергов си поигра с безобразно кичозните ресторанти и къщи които напльоска(в една нормална държава той не би получил разрешение за подобни своеволия-е затова и стария град не е вече в Юнсековия списък) , поиграйте си и вие Гогова и Петрова! Добавете още точки в опростачването и обезличаването на стария град. Това не е Лас Вегас и не бива да бъде! Не може една Гогова и една Петрова да взимат решения от такъв род, те не са компетентни! Трябва обществено обсъждане, конкурси! Накой си бил 'дарил" идейния проект, който нямахме честта да обсъдим и видим преди да бъде осъществен? Ах, той щял да струва 300 000? Сега разбираме, само наброските са дарение!!Ясно! КОй дари наброските госпожи хитруши?Госпожа Гогова няма право да взима решения по историко-архитектурно-естетически въпроси защото е завършила агрономия! Другата госпожа е детска учителка и също трябва да се въздържа от подобни самодейни изяви. Петрова да не парадира, че ходи на семинари да се учи как да прави общината прозрчана и компетентна , а да свика историци, архитекти, етнографи и художници, с една дума специалисти , а да покани и граждани на едно широко обсъждане на темата. Да се постави и конкурс! Явно хората на Пловдив са изключително заспали и прости за да търпят подобни безобразия.
0
 
 
Най-накрая г-жа Гогова да направи мещо за Пловдив, макар и на думи само!!!
+1
 
 
"Време е Гогова да отиде в небитието", убедени са фенерите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: