Фалшива такси-стоянка в "Тракия" пречи на движението и е предпоставка за ПТП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:45 / 23.02.2011
4357
Такситата, паркирали на стоянката до Пощата в ЖК"Тракия"  пречат на автомобилите, които се престрояват за десен завой, за това алармира читател на Plovdiv24.bg.

Репортерската проверка установи на място, че въпросната такси-стоянка се намира на около 20-30 метра от светофара и е наистина предпоставка за евентуални ПТП. 

Свързахме се с кмета на район "Тракия" Гиньо Матев за яснота по случая. Направената от него проверка установи, че знакът, указващ, че тук се намира место-стоянка е сложен неправомерно от неизвестно лице. За поставянето на табелата няма разрешение от районната администрация, както и от КАТ. 

"Разпоредил съм този знак да се махне, тъй като е незаконен. Шофьорите са предупредени, че на това място няма такси-стоянка", разясни Гиньо Матев.

От разговорът ни с кмета на района стана ясно, че в проектите за место стоянки в "Тракия" не е предвидена такава до светофара на Пощата. Матев поясни още, че ако превозвачите настояват за обособяване на место стоянка, то трябва проектът да бъде одобрен от КАТ, а при самата му реализация "да се направи нещо като"джоб", т.е. такситата да спират така, че да не пречат на движението", категоричен бе Матев.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).