Факултета по фармация в Пловдив се сдоби с нова и модерна зала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:54 / 22.02.2019
2704
Учебна зала №10 на Факултета по фармация на Медицински университет-Пловдив беше модернизирана изцяло в съответствие с изискванията и инфраструктурните потребности на една съвременна лаборатория. Бяха изградени нови подови настилки, ВиК и отоплителни инсталации, монтирани бяха алуминиеви радиатори и климатици, подмени съществуващата електрическа инсталация и др. Качествено изпълнените дейности и спазеният срок бяха основание да бъде подписан Констативният протокол за установяване състоянието на обекта и готовността му за въвеждане в експлоатация.

Това е първият завършен обект по Проект "Център за компетентност "Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)", финансиран от ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Една от основните дейности по този проект предвижда изграждане на лаборатория "Лекарство-доставящи системи за насочено действие на лекарства и персонализирана медицина", в която ще се извършват научните изследвания по Работен пакет 8. Като първи етап на преустройство и модернизиране на съществуващите специализирани научноизследователски инфраструктури са планираните строително-ремонтните работи.

Проф. Маргарита Касърова-Трайкова - координатор на научната дейност по Проекта и ръководител на лаборатория "Лекарство-доставящи системи за насочено действие на лекарства и персонализирана медицина" благодари на строителната фирма за преобразяването на учебната зала в място, където младите учени с удоволствие ще работят. След строително-ремонтните работи дейността по Проекта продължава със закупуване на необходимото оборудване, консумативи и ДНМА и научно-изследователска дейност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
07.06.2021 Президентът в ПУ: Това е огромен успех за България и българската наука
14.10.2019 МУ Пловдив реализира грандиозен проект за 23.5 млн. лева
01.07.2019 Първа копка в ПУ в Пловдив
30.06.2019 Стартират строителните дейности по проект ПЕРИМЕД в ПУ
02.02.2019 Започва изграждането на Център за "Персонализирана иновативна медицина"
17.06.2018 Двама ректори представят център за персонализирана медицина в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).