Евакуация в "Северен", районен кмет показа как се прави

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:37 / 10.06.2016
2575
Практическо занятие за обучение на служителите от администрацията на "Северен" по плана за евакуация при аварийна ситуация и/или пожар в сградата на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" №22А се проведе вчера.

Евакуацията приключи успешно, като времето, което беше необходимо на служителите и посетителите да освободят сградата, бе минута и пет секунди. За сравнение евакуацията, извършена миналата година, е осъществена за минута и половина.

След евакуацията на хората от кметството, съвместно с представители на ІІІ РСПБЗН - Пловдив, се проведе обучение за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите и практическо обучение за работа с пожарогасители.

Обучението проведоха главен инспектор Георги Мишляшки - началник на ІІІ РСПБЗН, инж.Йордан Сираков - инспектор в група "Държавен противопожарен контрол" при ІІІ РСПБЗН, дежурен екип от ІІІ РСПБЗН с командир Димитър Христов, старши пожарникар Русин Трифонов и Цветан Дамянов - водач на специализиран автомобил.

На всички присъстващи се показаха следните видове пожарогасители, предназначени за гасенето на различни горими материали:

- Водни - проектирани са за гасене на твърди горящи и тлеещи материали

- С въглероден диоксид - за гасене на електрически съоръжения и инсталации

- Прахови - за гасене на твърди горящи и тлеещи вещества, горящи течности и горящи газове

След теоретичната част последва и практическа, в която нагледно се използваха и трите вида пожарогасители, а всеки от присъстващите можеше да се включи в гасенето на импровизираните пламъци.

Целта на обучението е да се създаде оптимална организация при аварийни ситуации за действия на служителите и посетителите при извършване на евакуация до идването на специализираните служби на ПБ и ЗН, както и създаване на трайни навици и умения, насочени към овладяване на обстановката и надеждно защитаване на живота и здравето на всички.

"Важно е всеки един служител да може свободно да оперира с този вид устройство, за да се справя адекватно и бързо при възникване на аварийна ситуация" райкметът Ралев.

Посочените мероприятия се извършат периодично във връзка с изпълнение на изискванията на чл.11, ал.8 от Наредба Із-2377 от 15 септември 2011 г.на МРРБ.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове
УМБАЛ "Свети Георги" придоби най-високия сертификат за диагноза и...
Внезапно си отиде Пламен Асенов
Пепа Деведжиева: "Синя България" е за връщане към нормалността в ...
НИМХ издаде нови предупреждения за днес
Продуцент на U2 и носител на шест награди Grammy идва в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).