Ето къде в Пловдив стават най-много катастрофи

Автор: Мария Морунова
Коментари (21)
12:50 / 17.06.2014
12497
От началото на годината до вчера на територията на област Пловдив са регистрирани 400 ПТП с 517 участници, които са пострадали и 27 убити. Тенденцията е най-голям брой катстрофи в областта да се регистрира в град Пловдив. Това обяви говорителят на КАТ Пътна полиция Ботьо Гергинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Той като представител на КАТ съвместно с Българската асоциация на пострадалите при катастрофи и Българският червен кръст организират приемна за консултации на пострадали хора при ПТП като целят намаляване броя на катастрофите.

Гергинов посочи, че основните причини за катастрофи са високата и несъобразена скорост, отнемането на предимство на пешеходец на пешеходна пътека, неправилни маневри и други.

Към момента тежките катастрофи в Пловдивско са с 4 по-малко в сравнение с миналата година. Най-голяма концентрация на ПТП има на големите и натоварени булеварди и кръстовища като "Шести септември", "България", "Васил Априлов", "Христо Ботев" и други.

"Продължават акциите "Ваканция" и "Пешеходец" на КАТ. Заедно с това през почивните дни в града се правят акции за т. нар. гонки, а в малките населени места се правят акции за шофиране след употреба на алкохол, неправоспособни водачи и т. н.", коментира говорителят на КАТ.

Той допълни още, че през летния сезон на невралгични места в областта ще има разположени екипи на КАТ, които ще следят за спазване правилата за движение по пътищата. Освен това ще напомнят на водачите да не забравят употребата на предпазни колани и обезопасителни столчета и седалки за децата.

Регионалната представителка на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Бианка Бикова пък обясни, че правните консултации за пострадалите при ПТП са безплатни.

"Всеки пострадал човек има право на обезщетение, а срокът за изплащането му е до 5 години след ПТП-то. 100% от хората, пострадали при катастрофа получават обезщетение, но има параметри, според които се регулира процентът на обезщетението", коментира Бикова.

Тя уточни, че тези параметри са дали пострадалият също е имал вина за ПТП-то и т. н.

"Основните съвети, които се търсят от нас, са правни, както и какъв е наборът документи, който трябва да се представи пред застрахователите за получаване на обезщетението", завърши Бикова.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).