Ето какво ще строят срещу Денталния

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
12:27 / 18.01.2018
16488
Преди дни Plovdiv24.bg публикува сигнал на читател, който разказва за започналия строеж на терен срещу сградата на Денталния факултет и който пита какво ще се строи. Ето и писмото: "Преди няколко седмици ми направи впечатление, че започва да се работи в "градинката" срещу Денталния факултет. Реших да проверя устройствения план на Пловдив какво предвижда за това място - мястото точно срещу Денталния е предвидено за СМФ - смесено-производствена зона (складове, зеленина) и за ново училище или детска градина. Дали обаче всичко това ще бъде изпълнено, или тук ще изникне нещо друго?".

За да разбере как стоят нещата в действителност, репортер на Plovdiv24.bg се обърна към кмета на район "Централен" Георги Стаменов. По думите му теренът е частен и собствениците вече са започнали изкопни работи.

Едната част от имота някога е била общинска, другата е била на БДЖ, обясни Стаменов. И Общината, и железниците продават дяловете си. Новите собственици (както си му е редът) изработват ПУП, вкарват инвестиционно намерение и от началото на седмицата явно са започнали работа по планираното жилищно строителство, проектът - освен всичко, е съобразен с всички изисквания за наличност на 100% паркоместа.

Има ли отреждане за детска градина, както се твърди, попитахме още Стаменов. Зам.-кметът сподели, че той самият не е чувал земята да има подобно отреждане, ангажирайки се с точна проверка. От нея става ясно, че до 1993-та година отреждането ма терена е за младежки комплекс на име "Орбита", след 1993-та година е извършена промяна на статута за обществено строителство, а през 2001 година статутът се променя отново и става за жилищно строителство и озеленяван. 

Що се отнася до това, има ли необходимост от детска градина в тази зона, то Георги Стаменов коментира, че ОДЗ "Зора" има достатъчен капацитет. 

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).