Ето как е станала жестоката катастрофа в Пловдив, при която загина невинно момиче

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
12:31 / 29.09.2016
45461
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Михаил М., на 22 г., за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение, като по непредпазливост е причинил смъртта на 19-годишната си приятелка - престъпление по чл. 343 ал. 1 буква "в" във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс, извършено при форма на вината престъпна самонадеяност. Ето какво казаха още от прокуратурата:

На 12 юни 2015 г. Михаил М. се движел по бул. "Източен" в Пловдив с лек автомобил "Сеат Толедо" в посока към кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза". 

С него била приятелката му - 19-годишната И.М., която пътувала на предната седалка. Колата се движела със скорост около 94 км/ч. В този участък платното за движение са състои от четири пътни ленти, предназначени за продължаващите напред автомобили и за завиващите наляво и надясно. 

Михаил М. имал намерение да продължи маршрута си направо по бул. "Източен" в посока към стадион "Христо Ботев". Преди още автомобилът му да достигне кръстовището, светещата дотогава зелена светлина на светофара, регулиращ движението по участъка, се сменила с жълта, а след това и с червена, въвеждаща забрана за преминаването. 

Независимо от това обвиняемият решил да премине през кръстовището, като разчитал, че чрез високата скорост ще избегне възможен инцидент. В този момент колата му бил ударена от завиващ наляво лек автомобил "Рено Еспейс". 

Лекият автомобил, управляван от Михаил М., се завъртял и се ударил в електрически стълб на тротоара, от което купето се деформирало. На място пристигнали аварийни екипи, които успели да отворят предната врата и извадят водача и пътничката. 

19-годишната И.М. е била откарана в болница, където, въпреки проведена спешна операция, починала от остра кръвозагуба.

Според назначената автотехническа експертиза основна причина за пътния инцидент е навлизането на водача на лекия автомобил "Сеат Толедо" в кръстовището по начин и в момент, когато това не е било безопасно - на червен сигнал на светофара.

Според вещите лица той би имал техническа възможност да избегне удара с лекия автомобил "Рено Еспейс" чрез безопасно спиране при движение със скорост 50 км/ч, позволена за населените места, но е управлявал автомобила си със скорост около 94 км/ч. По делото са били разпитани 12 свидетели и приобщени заключенията на назначените експертизи.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Михаил М. е обвинен, е от 2 до 6 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (20)

Още по темата (4):
13.06.2015 В Пловдив е нормално да минеш на червено - няма кой да те глоби освен
смъртта
12.06.2015 Пак трагедия в Пловдив: Лекарите не успяха да спасят момичето от тежката катастрофа днес!
12.06.2015 Катастрофата от днес: 21-годишен е минал на червено, има пострадало
момиче!
12.06.2015 Катастрофа между два автомобила на кръстовището на "Мария Луиза" и
"Източен"
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).