Ето го избягалия пловдивски затворник, разполовил труп с ножовка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
16:57 / 22.02.2017
76050
Почти денонощие полиция и охранители безуспешно издирват 32-годишния Тома Ендрев. Жестокият убиец, осъден на 18 години, успя да надхитри гарда си и да избяга от пловдивския затвор. Това се случи във вторник вечерта, когато престъпникът бил конвоиран от сградата на трудово-поправителното общежитие "Хеброс" към карцера на затвора в Пловдив. Придружавал го един надзирател. Бягството станало между 21,30 и 22 часа.

Режимът в тъмницата е затегнат до краен предел, от ръководството не дават никакви изявления. Беглецът е обявен за издирване. Ендрев бил примерен затворник и затова излежавал присъдата си в общежитие при по-лек режим. Работата му била да се грижи за служебните кучета. При последната си отпуска обаче не се прибрал навреме. 

Това била причината да бъде наказан с карцер. Вечерта на 21-и служител на Съдебна охрана го повел към затвора. Двамата вървели пеша, тъй като разстоянието между общежитието и тъмницата е по-малко от половин километър. Първоначалното се твърдеше, че затворникът е бил с белезници, но това не било така, което го улеснило да изчезне.

Хора от пловдивския квартал "Кючук Париж" са в ужас от вестта за бягството на Тома, тъй като още си спомнят за него. На 19 ноември 2003 г. той уби с особена жестокост приятеля си Мирослав на 46 години и го накълца на парчета. Тогава Ендрев бил 20-годишен и живеел на квартира в дома на жертвата си. Там се вихрели непрестанни пиянски купони.

Ден преди клането, Ендрев и Мирослав събрали гости и се напили жестоко. Между квартирант и хазяин възникнал скандал, който прераснал в бой, но впоследствие утихнал. На следващата сутрин хазяинът накарал Ендрев да отиде за ракия. Квартирантът се ядосал. Нахвърлил се върху Мирослав, започнал да го души. Грабнал кухненски нож и му нанесъл няколко удара в областта на шията и го убил.

Измил кръвта и скрил мъртвото тяло под леглото. Вечерта се прибрал от работа братът на жертвата Георги. Ендрев му казал, че не знае къде е Мирослав. Решил да се отърве от трупа и на следващия ден разполовил мъртвото тяло с ножовка. Пъхнал парчетата в чувал и хвърлил трупа през балкона от 6-ия етаж. После слязъл долу и го замаскирал с камъни. Напуснал квартирата.

По-късно деца, играещи пред блока случайно разбъркали камъните и открили полуразложения труп. Преди убийството той е имал 10 присъди за грабежи и кражби.

Министърът на правосъдието Мария Павлова е разпоредила незабавна проверка на случая с избягалия затворник. Не са изключени наказания за ръководството на тъмницата, тъй като при преместването на затворника не е бил използван специализиран превоз, което било недопустимо.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (14)

Още по темата (16):
13.08.2017 Отмениха наказание на полицай за бягството на главорез в Пловдив
19.06.2017 Жестокият убиец Тома Ендрев с нова издънка
02.03.2017 "Браво, Тома" чу при влизането си в съдебната зала убиецът Ендрев
02.03.2017 Окованият в белезници пловдивски главорез: Беше ме страх!
02.03.2017 Избягалият пловдивски затворник с предложение към прокуратурата
27.02.2017 Прилъгали приятел на избягалия в Пловдив убиец, после сам го издал
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).