ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
COVID-19 в Пловдив и областтаCOVID-19 в България COVID-19 по Света
Заразени: Починали: Излекувани: Заразени: Починали: Излекувани: Заразени: Починали: Излекувани:
62687 3587 (5.7%) 56281 705 586 29 060 (4.1%) 577 043 266 738 143 5 278 043 (2%) 240 275 597
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето го детето-чудо на МУ Пловдив, което стана най-младият професор у нас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 12.02.2014Коментари (23)65351
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Най-новото попълнение сред професорите на Медицинския университет - Пловдив е професор д-р Дроздстой Стоянов, доктор по медицина само на 33 години. С избора му от международно седемчленно научно жури и от Факултетния съвет на Медицинския факултет в Пловдив той стана най-младият учен с титлата професор в България днес. И със сигурност най-младият професор в историята на българската медицина (за сравнение световноизвестният физик проф. Минко Балкански на 28-годишна възраст през 1955 става най-младият професор в света).

Още от най-ранна възраст е определян като "дете чудо" и "гений" - завършва едновременно три средни образования - Руския дипломатически лицей, Английската гимназия "Томас Джеферсън" и средно общообразователно училище. Дете на известните наши психиатри - проф. Дрозда Писева и проф. Стоян Стоянов, неговата академична кариера започва още когатo едва на 14 години представя първия си научен доклад, който е отличен с почетна диплома от Международния интелект Клуб. 

Завършва средно образование на 15 години и става първият ни 16-годишен студент. На 21 години завършва с отличие Медицинската Университет София и веднага е зачислен като докторант в МУ Пловдив. Защитава дисертационен труд за 'доктор по медицина' на 26 години.

Специализира психиатрия и психология във Военномедицинска Академия-София и Държавна Психиатрична Болница "Св. Иван Рилски", с призната клинична специалност по психиатрия от 2007 г. През 2010 се дипломира с Postgraduate Certificate по философия и психично здраве от University of Central Lancashire, UK, по програма на Университета в Оксфорд. Специализира философия на науката в Университета в Питсбърг, САЩ (2009) и функционално изобразяване на мозъка в Университетската клиника по психиатрия в Базел, Швейцария (2013).

Избран за "доцент" при Факултета по обществено здраве на МУ-Пловдив през 2008 г. На 28 годишна възраст заместник-декан по Международно сътрудничество и евроинтеграция на същия Факултет от 2009 до 2011 г.

От 2011 г. е доцент в Катедрата по психиатрия и медицинска психология при Медицинския факултет, а през 2013 г. е избран за Професор по психиатрия, медицинска психология и личност-центрирана медицина.

Хоноруван преподавател в Нов български университет от 2006 г., Пловдивски университет "Паисий Хилeндарски" от 2008 и в Софийски университет "Св. Климент Охридски" от 2011 г.

Автор на организационния проект, член на борда и научен секретар (2008), заместник-директор от 2009 на Университетския център по философия и психично здраве при ПУ "Паисий Хилендарски".

Едновременно с преподавателската дейност продължава да работи като клиничен психиатър и терапевт.

През януари 2009 г. е избран за почетен научен сътрудник в Университета в Питсбърг, САЩ. Член-кореспондент на Кралския колеж на психиатрите (Лондон), Philosophy SIG от 2008, избран в Executive Committee на същата организация през април 2012 и за Vice Chair през септември 2012 г.; вицепрезидент на European Association for Person Centered Healthcare (2013); бил е представител на България в преподавателския комитет на Европейската Асоциация за комуникация в здравеопазването (tEACH)от 2010 до 2012; глобалната мрежа за диагностика и класификация на Световната Психиатрична Асоциация (2008) и ред други.

Заместник-главен редактор на International Annual for History and Philosophy of Medicine; Associate Editor, European Journal of Person Centered Healthcare; член на редакционните колегии на Frontiers in Psychiatry (Neuropsychiatric Imaging and Stimulation); International Journal of Person Centеred Medicine, Dialogues in Philosophy, Mental and Neurosciences, Bulgarian Medicine, Folia Medica; рецензент в Journal for Philosophy, Ethics and Humanities in Medicine, Current Medicinal Chemistry, History of Psychiatry, Acta Medico-Historica Adriatica, Journal of Research in International Busi

©
ness and Management и др.

С лекотата на тийнейджър извървява пътя на своето научно развитите в медицинската психологията и психиатрия, като неговите научни постижения и авторитет биха били гордост за всеки световен университет.

Автор и съавтор на повече от 150 научни труда, от които пет монографии (две от тях издадени във Великобритания и САЩ); три учебника за студенти. Произведенията му са цитирани над 100 пъти в специализираната литература. Общ импакт фактор от публикациите 27.7 и от цитиранията над 50.

За сериозната си научна дейност в началото на 2007 г. е номиниран за наградата "Платон" на Изследователския академичен съвет на IBC-Cambridge.", a през 2013 година е включен в Marquis Who's Who in the World

За първи път в страната сред медицинските университети професорската му хабилитация е пред международно жури, в чийто състав са четирима световни учени - професор Андрю Майлс от Имперски Колеж Лондон, проф. Кенет Фулфорд, Колеж Сейнт Кейтрин, Оксфорд, проф. Джовани Стангелини, Университет на Киети Пескара (последните двама са водещи фигури в Световната и Европейската Психиатрични Асоциации) и проф. Мария Луиза Фигейра, Университет на Лисабон. 

В академичните среди е известен освен със запомнящото се и странно име, но най-вече с академичния си апломб и наситен с терминология изказ - присъщ на високо научния стил на говорене, често неразбираем дори в академичните среди.

Демонстрира ярко енциклопедично присъствие на редица научни дискусии и диспути в десетките световни научни конференции и конгреси, в които е участвал. Чувства се еднакво добре и колоритен както сред маститите научни капацитети и авторитети, така и сред студентите си, които впечатлява с премерения си жаргон и вицове по време на атрактивните си лекции. 

Дали ще стане и най-младият ни академик (до 40 години) - бъдещето ще покаже. От Медицинския университет му желаят и се надяват на "Защо не и Нобел!".Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хубаво, обаче нещо не ми се връзва - над 150 научни труда публикувал, от тях 5 монографии в САЩ и Великобритания, а има само 100 цитирания. Ако приемем че всеки цитат е на отделен труд, това значи че повече от 50 труда изобщо не са цитирани, въпреки че са в международни издания и хора от цял свят ги четат. Импакт фактора е също малко смущаващ, 27,7 при толкова много публикации и то международни. Но най-много ме смущава тази специалност - психиатрия и психично здраве. Не подценявам нито една лекарска специалност, не ме разбирайте погрешно, но като е толкова кадърен защо не стана хирург?? Там са истинските лекари, които спасяват животи. Другото е ала-бала - член на редакционни колегии, енциклопедично присъствие и т.н. Да каже колко живота е спасил като лекар!! И нека бъде малко по-скромен!!
Aнонимен
на 05.02.2016 г.
0
 
 
Много умен мъж ! Това е ген ! Такива хора се раждат един на 10 хил! Помага разбира се и неговото желание и амбиция да учи по вече и да постигне по-вече !'Който учи ще сполучи'!
Aнонимен
на 14.02.2014 г.
0
 
 
И тук ли е писал за себе си идиота Дроздьо
Aнонимен
на 13.02.2014 г.
+2
 
 
Вижте, тук не става въпрос за злобеене или за "киселото грозде". Фактите от стаитята по-горе се виждат - 150 научни труда, пък импакт фактор ...само 27.7 и само 100 цитата...С такава научна продукция човек обикновено не се хвали, защото не е повод за хвалене... Защо ли проф. няма научна награда досега? Със сигурност не е заради някаква научна злоба...
Aнонимен
на 13.02.2014 г.
+2
 
 
Да, сигурно е грозно на фона на големите му титли и отличия да се "злобее" в коментарите, но не трябва да си кой знае колко досетлив, за да се сетиш, че тва е човек, който е дооооооста лансиран от родителите си. И двамата доктори и двамата еди какви си, на 14 написал първия си научен труд - сещате се кой му е "помагал" направо диктувал. А колко деца могат да завършат средното си образование на 15? А да станат студенти на 16? Не защото всички сме тъпи, а той видиш ли - мега умния, а защото за мене и останалите 12клас се завършва на 18/19. И точка. Не всеки може да има такива майка и баща, да те тикат навсякъде. За мен това не е нормален човек, защото басирам се, че е получил много помощ, за да е това, което е. Много неща наготово. А ние сме се борили за всичко и срещу всичко - дори срещу тъпата система. А тва че има 3 средни - и какво? Печелиш приза за пълен тъпанар. Тва не е победа. Тва е адска тъпотия. Системата е глупава и тва, че си преминал тройно през един етап от нея, не те прави победител над нея, а жестока жертва. Дори показва нейния абсурдизъм. Кой изруд е позволил този да има 3 средни? Как се случва така, че човек записва 3 средни? Аски съм бясна на това, което прочетох. Няма как да му се ръкопляска на смешата биография. Ако на всеки се предлагаха тези неща, а е въпрос на личен избор дали ще го направиш - да, бих го признала. Но това е заобикаляне на правила, много пари под масата, връзки, шуробаджанащина. Нещо, което винаги съм мразила в българския манталитет.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+2
 
 
Абсолютен ненормалник, продукт на родителите си - агенти на ДС. Тази измислен професура да си я завре където си сика и да ходи в Северна Корея.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+3
 
 
Найстина импакт фактор 27.7 май не е съвсем за хвалене- за сравнение на Нейчър е към 38, т.е. сборно дори и не се доближава до една Нейчър статия....ееех професоре...намерил си възможност промушил си се, ама защо трябваше да вдигаш пара, а?
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+4
 
 
Импакт фактор от 27 и 100 цитата говорят достатъчно...закона има нужда от преработка из основи... при 150 научни труда и само 100 цитата май не е за хвалене.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+1
 
 
Съдейки по коментарити ми става ясно,защо не сме желани в Европа и по света.По дребнави,лоши и злобни хора от българите няма.Само някой да успее и се започват едни глупави и тъпи коментари,че бил луд,че не е възможно да е умен и да е успял.Няма такава простотия.Жалко че този човек,се е родил в България.Ако се беше родил в дригс дуржава в Еропа или във Сащ,щяха да го носят на ръце,а тук го обявяват за луд.Какво като му е странно името,много важно.Важен е човека,успехите му и признанието.На всички завистници ще кажа,да отидат на психолог да се прегледат.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+4
 
 
Толкова много титли, публикации и участия - дали физическото време на неговия съзнателен живот стига за тях? Съмнявам се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2021/2022 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Григор Димитров на турнири през 2021 г.
Парламентарни избори 2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Каква оценка поставяте на кмета Здравко Димитров след 2 години управление на Пловдив?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много-добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти
За реклама
Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
©2004 - 2019 Медия груп 24 ООД. Plovdiv24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: