Ето ги обвинените за взимане на подкуп митничари

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
13:14 / 11.10.2016
3639
Десетки близки и колеги на задържаните при антикорупционната акция на "Капитан Андреево" изпълниха залата на пловдивския Аплеативен съд, за да изразят своята подкрепа към обвинените във взимане на подкуп митничари, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Петима митничари днес обжалват задържането си под стража, постановено от Окръжен съд - Хасково. Прокуратурата пък протестира срещу определението на първоинстанционния съд други трима да са с по-лека мярка за неотклонение.  

По думите на защитниците акцията е показна, в интерес на тълпата, която винаги иска да обеси някой, но при разследването обвинението е допуснало редица нередности, както и разчита единствено на показанията на един таен свидетел. 

Свидетелят, заведен под номер 001, е турски гражданин превозвач, дал изключително противоречиви показания особено що се отнася до исканите му суми - от 5-10 долара в началото, свидетелят покачва сумата в последствие на 100 евро. 

Не е дал и ясни описания на изкалите му подкуп, макар че един от обвинените е задържан точно по разпознаване на свидетеля. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).