Елитно пловдивско училище се модернизира, въвежда чип карти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:36 / 29.08.2016
11078
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Патриарх Евтимий":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Софроний Врачански":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Всички 1550 възпитаници на СОУ "Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив ще имат персонални чипове от 15 септември. За децата от първи до осми клас ще са тип "ръчен часовник". По-големите ще използват карти. Такива са предвидени и за персонала. Модерно устройство ще отчита кой кога влиза и излиза.

"Чиповете ще са с индивидуален номер и учениците няма да могат да си ги препредават. Същото се отнася за педагозите и служителите", коментира директорът Валентина Георгиева. 

Според нея ефектът ще е двоен - ограничаване на достъпа на външни лица и решаване на проблема със спазването на работното време. Компютърната система е инсталирана в кабинета й. С цел повишаване на сигурността в сградата са монтирани и турникети.

Предстои над тях да бъдат сложени камери, които ще снимат в близък план. Родителите и гостите ще получават оборотни чип карти, след като бъдат записани в книгата за посещения. 

В случай на бедствие или евакуация децата и преподавателите ще напускат училището през обозначени аварийни изходи. СОУ "Св. Патриарх Евтимий" е първото учебно заведение в града със специален пропускателен режим. 

С нововъдения ще посрещне възпитаниците си и СОУ "Св. Софроний Врачански". В момента там се строи най-голямото училищно игрище под тепетата на площ от 3, 5 дка. 

"Теренът ще е пригоден за футбол, волейбол и хандбал. Ще бъде с изкуствена трева и видеонаблюдение", уточни директорът Пенко Рисков.

Обектът ще струва 250 000 лева. Инвеститорът - "Детска футболна академия", ще може да го използва за тренировки след 15, 30 ч. в делнични дни и през уикенда. СОУ "Св. Софроний Врачански" ще изненада учениците си и с нова фасада с флорални мотиви.

Галактика на знанието върху топено стъкло, в която всяка звезда или планета е под формата на буква от азбуката, пък ще сътвори художникът Иван Ламбров в бившия междуучилищен център в Пловдив. 

Сградата е предоставена на ОУ "Алеко Константинов" и в нея ще учат първолаците и второкласниците. Петте стихии, почитани от древните китайци - вода, дърво, земя, огън и метал, ще присъстват в кабинетите. 

От ръководството на учебното заведение заявиха, че идеята е нагледно да се обясни на децата взаимовръзката между природните сили.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).