Екзотична ботаническа градина ще се появи до "Гранд"-а

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:34 / 12.04.2014
3914
Трите декара неугледно доскоро пространство между "Гранд" и "Евмолпия" на ул. "Капитан Райчо" от ден на ден все повече заприличват на зелена площ.

Строителните дейности се изпълняват по план, съобщи кметът на район "Централен" Райна Петрова, която след като спечели съдебния спор с частници, се зае с облагородяването на мястото.

"Необходимата подготвителна работа вече e свършена. Отнети са пластове от почвата, заравнено е, направена е основа, положени са бордюри. От вчера вече асфалтираме. Обособени са десетки нови паркоместа. Оформени са пътищата и пешеходните алеи. Дейностите са в график", констатира Райна Петрова при вчерашната инспекция на обекта.

Продължава работата на ОП "Градини и паркове" по оформянето на зелените пространства. До дни ще започне изграждането на площадка за фитнес уреди на открито, в процедура сме за кучешка площадка, ще бъдат поставени и детски съоръжения. 

"До началото на месец юни ще завършим и екзотичната ботаническа градина. В предвидените срокове имаме готовност да открием напълно обновения парк", увери кметът на район "Централен".

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Преведох пари към собствената си сметка, а банката ми удъ...
Щурo и незабравимо събитие предстои край Пловдив
Обявиха ареста на Георги Георгиев за незаконен
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).