Ексшефът на РПУ Асеновград се изправи пред съда, мъчи го кръст!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:03 / 18.09.2019
10392
Днес точно в 9.00 часа в зала 2 на Окръжен съд Пловдив започна поредното дело срещу Димчо Темелков, Ангел Чинчев и Иван Бойчев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че срещу Темелков - ексшефа на полицейското управление в Асеновград, са повдигнати обвинения в това, че: I.На 14.08.2015 г. в Асеновград, обл. Пловдив, като полицейски орган – началник РУ "Полиция“ – гр. Асеновград, е спомогнал на пет човека, извършили престъпление по чл. 194 ал.1 от НК, да избегнат спрямо тях наказателно преследване, без да се е споразумял с тях, преди да са извършили самото престъпление /след като са били задържани от полицейски патрул, е наредил да бъдат освободени, като не са им отнети и придобитите чрез престъпление вещи/ - престъпление по чл. 294 ал.4 вр. с ал.1 от НК. II.На 29.08.2015 г. в Асеновград, е приел предложение от Ш. И. за дар – "да почерпи“, за да упражни влияние върху длъжностно лице – разследващ полицай М. С. от РУ "Полиция“ – Асеновград, във връзка със службата му – да освободи задържаното лице Н. Ю. от Асеновград – престъпление по чл. 304б ал.1 от НК.

В съда Иван Бойчев пристигна в полицейска униформа, тъй като към момента той заема длъжност "полицейски инспектор" - първи микрорайон - обслужващ района на Труд и прилежащата му територия.

Делото започна с разпит на свидетелите, които бяха призовани, и в хода му стана ясно, че един от тях за съжаление е починал - Атанас Донев.

В залата нервно крачеше и Димчо Темелков, който беше призован от съдията да седне, а подсъдимият обясни, че не може, понеже страда от тежка форма на дископатия.

Припомняме, че делото се протака вече няколко години, а до момента Темелков не е признал вина за повдигнатите спрямо него обвинения.

Тримата обвинени ползваха услугите на различни защитници, адв. Марков защитава Ангел Чинчев, адв. Пейчева - полицейски инспектор Иван Бойчев, а адв. Орлин Търновалийски представлява защитата на бившия началник на РПУ - Асеновград - Димчо Темелков. Какво ще присъди Темида по скандалният случай - предстои да видим.

Виж коментарите (0)

Още по темата (34):
19.05.2021 Бившият полицейски шеф на РУ Асеновград: Бях изпаднал в психически бъг
04.03.2021 Отложиха делото срещу ексшефа на полицията в Асеновград, свидетел е зад
граница
04.03.2021 В Пловдив продължава делото срещу бивш полицейски шеф
01.06.2020 Откраднати юргани, отрязани плитки и обрулени орехи белязаха делото
"Темелков“
13.11.2019 Амнезия получиха свидетелите на делото срещу ексшефа на полицията в
Асеновград
31.01.2019 Адвокат: Черпил ли си шефа на асеновградската полиция за помощ? Свидетел: Никога!
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).