Експолицаят, обвинен за убийството на родителите си, с 9 заболявания

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
13:37 / 04.11.2021
6169
Продължава делото срещу експолицая Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите си, предаде репортер на Plovdiv24.bg. И този път Караджов поиска отвод на съдебния състав за допуснати процесуални нарушения. "Смятам, че съдът е предубеден. Не може състав, който не е наказателен, да гледа делото“, каза той. 

Венцислав Караджов продължава да отрича че е убил родителите си. На днешното заседание стана ясно още, че той страда от девет болести, като диагнозите са му поставени, докато е в ареста. Това са камъни в единия бъбрек и жлъчката, дископатия, шипове в гръбначния стълб, разширени вени и омазняване на черния дроб. Затова именно той иска промяна на мярката си за неотклонение. Реално експолицаят лежи в ареста от 17 май 2016 г., веднага след смъртта на майка му Божура и баща му Цветан. Те бяха открити простреляни в дома им на ул. "София" в Пловдив.

Съдът днес изслуша тройната съдебно медицинска експертиза за състоянието му, направено от д-р Марин Балтов, Георги Христов, д-р Ина Филипова. "След като се запознахме с информацията, макар и оскъдна и след като сме направили личен преглед, сме дали своето заключение“, казаха експертите и обясниха, че черният дроб е леко увеличен наистина, но  50% от българите имат този проблем.

Жлъчният мехур има камък, има и камъни в левия бъбрек. Караджов има и дископатия на гръбначния стълб, която е лека, както и шипове на гръбначния стълб. Разширените му вени са на средно ниво и са възрастови промени, които настъпват при всеки. "С повечето заболявания може да се живее“, каза Балтов. Повечето състояния, според него искат само проследяване.

Тъй като Караджов твърди, че четири месеца не му се осигурява преглед, съдът му напомни, че началникът на затвора е компетентен да осигури лечение. Ако той не го направи, да се обърне към шефа на затворите, или ресорния зам.-министър на правосъдието.

В затвора има медицински център, има стационар за болни, които могат да лежат там. Имат лекар и възможност да извикат линейка, която идва с предимство. Храната им е по-добра от болниците. Топла вода имат и парно, което е с по-висока температура от хората навън, бе припомнено по време на делото. През цялото време подсъдимият апострофираше лекарите, изготвили експертизата.

На заседанието бяха призовани свидетелите Александър Попов, Марияна Пешева, Йордан Памуков и още едно вещо лице. По делото бе представено писмо от агенция по вписванията с нотариален акт за недвижим имот, който липсвал, за продажба на два земеделски имота от Божура Караджова за 1528 лв., както и писмо от д-р Даскалова с копия за здравословното му състояние. Делото продължава и в този момент.

Виж коментарите (0)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).