Експертна група за наводнените блокове в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:31 / 14.01.2020
5296
Кметът на Пловдив Здравко Димитров възложи да се създаде експертна група, която да предприеме спешни мерки за разрешаване на проблема с наводнените блокове в квартал "Столипиново“.

"Проблемът е много сериозен и никой до момента не се е заемал с неговото разрешаване. Затова настоявам да се приложи комплексен подход, който конкретно да установи моментното състояние и на тази база да се предприемат необходимите мерки“, заяви кметът след срещата си с районния кмет на "Източен“ Иван Стоянов.

По думите на Здравко Димитров институциите дълго време са си прехвърляли топката, но дългосрочни решения не са намирани. "Хората живеят в изключително лоши условия, което е недопустимо през 21 век. Като кмет предприемам конкретни мерки, които да сложат край на тази десетилетна сага с наводненията в района на улиците "Сокол“ и "Батак““, коментира още кметът.

Експертната група ще се оглавява от Иван Стоянов, а в нея ще влязат експерти от районната администрация и ОП "Жилфонд“, които ще извършат обследване на засегнатите жилищни блокове, на състоянието на ВиК мрежата, да установят наличието на общи и индивидуални водомери и дали има нерегламентирано използване на вода.

По думите на кмета краткосрочните мерки ще бъдат насочени към изготвяне на експертна оценка, а дългосрочните предвиждат цялостно саниране и обезопасяване на сградите. Ако те са напълно компрометирани и създават опасност за живота на хората, ще се търсят варианти за изграждането на нови жилищни блокове.

Общината ще отреди терени, на които да бъдат реализирани строителните проекти. Ще се работи активно и за осигуряването на средства, тъй като натоварването ще бъде непосилно за бюджета на Пловдив. Експертна група ще търси най-целесъобразния начин за финансиране – привличане на европейски средства, държавния бюджет или чрез кредитната линия от Европейската инвестиционна банка.

"Убеден съм, че районното кметство ще направи всичко необходимо и ще се стигне до дългосрочно и устойчиво решение“, коментира още кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Виж коментарите (2)

Още по темата (57):
16.09.2022 Делото срещу бившия министър Нено Димов продължава
03.05.2022 Делото срещу Нено Димов започва по същество
15.03.2022 Делото срещу бивш министър от правителството на Борисов започва по същество през май
01.12.2021 Отложиха делото за водната криза в Перник
01.12.2021 Започва делото срещу ексминистър Нено Димов
17.03.2020 Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).