Експертиза: Едно натискане на спирачките и Ангел още щеше да е жив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
13:15 / 29.02.2012
9984
Симеон Йосифов, водачът на микробуса, обвиняем по днешното дело за смъртта на 19-годишния Ангел Петров в Катуница, е имал техническата възможност да предотврати това произшествие и то да не завърши със смърт. Това съобщи извън съдебната зала инж. Пламен Петров, един от четиримата експерти, изготвили комплексната автотехническа и съдебно-медицинска експертиза. По думите на Петров загиналият Ангел Петров не е имал никакъв шанс, след като вече е бил повлечен от буса. Изключено е шофьорът да не е видял момчето, сочи още експертизата. 

Шофьорът е можел да задейства спирачната система, за да предотврати произшествието, твърдят експертите. Те допускат, че в момента, преди да се случи инцидентът, е имало някакъв контакт между пострадалия и водача, но това не е обект на тяхната експертиза. Инж. Петров разказа, че микробусът е бил спрял, а загиналият се е намирал на разстояние един метър пред него. В един момент микробусът е потеглил и е последвало бутане на момчето, което е било с лице към микробуса. Ангел се е опитал да се захване в предната част на автомобила, вероятно в областта на чистачките, и по този начин той е пропътувал около 20 метра. След това се е изпуснал, попаднал под микробуса, бил е прегазен и влачен още 20 метра. Комплексната експертиза е в резултат от единодушното мнение на четирима експерти, които твърдят, че това произшествие е можело да бъде предотвратено от шофьора. Делото продължава след час и половина почивка. 

В залата присъстват много жители на "Столипиново", както и хората от Катуница. В обвинителния акт се казва, че Кирил Рашков е бил обещал по 100 лева на хората от "Столипиново", за да се явят в Катуница и да покажат, че Рашков има много приятели с цел сплашване на населението.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (22)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).