Експерти по туризма пристигат за грандиозен тур из Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
08:35 / 03.09.2016
5948
Пловдив очаква поредната си коронация, от 7 до 11 септември градът под тепетата ще домакинства едно от най-престижните международни събития, свързани с туризма - годишните награди на Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма - "FIJET". 

Както Plovdiv24.bg писа, наградата "La Pomme d'Or" - "Златната ябълка", е своеобразен еквивалент на Оскар в туристическата индустрия и ще бъде връчена на кмета Иван Тотев. 

Впечатляващ тур очаква гостите, научи Plovdiv24.bg. 
Солидната делегация ще посети всяко едно кътче за култура и туризъм в града - Регионален Археологически музей, Малката раннохристиянска базилика и Голямата Базилика; ще се наслади на пешеходна обиколка в сърцето на града, тръгвайки от "Форума" и "Одеона" през Главната към Джумая Джамия и Римски стадион. Следва кварталът на творческите индустрии "Капана", който ще посрещне гостите с вкусно пловдивско кафе. В обиколката специално място заема и Старият град - Балабановата къща с Националните есенни изложби, къща Хиндлиян, Етнографският музей, Занаятчийският център в Бакалова къща и емблематичното Небет тепе.

Предвидени са срещи и разговори с представители на фондация "Пловдив 2019". За желаещите пък има организирано посещение на спектакъла на Държавна опера на Античния театър. 

Околностите също са във фокуса на вниманието на пишещите за туризъм - те ще направят обиколка на Асеновата крепост, ще дегустират асеновградски вина, ще разгледат и Араповския манастир, където ще поговоря и хапнат домашно сладко с игумeна на манастира. 

Най-важното събитие обаче е вечерта на 9 септември. Тогава е официалната церемония край Пеещите фонтани, по време на която кметът Иван Тотев ще получи туристическия Оскар. За събитието специално пристига министърът на туризма Николина Ангелкова.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).