ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Експерти от "Централен" започват работа по разширението на Градската градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 22.11.2009Коментари (15)13469
© Plovdiv24.bg
Както Plovdiv24.bg вече съобщи, градската администрация обмисля разширение на Градската градина до Дома на младоженците. Предвижда се и цялостна реконструкция на парка. Подмяна на настилката, осветлението, нови водни площи и растителност, детски кът, пейки, кошчета и информационни табели са само част от идеите, които тепърва ще дообмислят общинарите. Мнозина пловдивчани, отраснали в годините преди демокрацията, свързват това понятие с парка до Централния площад срещу Пощата, но Градската градина е около Дома на младоженците. 

"Имаме идея да разширим градината към бул."Руски". Твърде много са плочките около Дома, там ще засадим растителност. Повече зеленина е нужна на Пловдив. В момента изработваме стратегията за зелената система", обясни гланият еколог Христо Минков пред Plovdiv24.bg.

Работна комисия от ландшафтни архитекти и специалисти от район "Централен" ще се събере във вторник, за да изработи техническо задание за новата визия на парка.



Още по темата: общо новини по темата: 66
26.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
18.03.2024 »
18.03.2024 »
16.03.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пари им се "усвояват" на некои другари.... А като се засадят фиданки пред дома на млдоженците, на някоя по-голяма сватба хората в тревата ли ще се разминават или ще се блъскат в дърветата ???
+1
 
 
И какво стана с нямането на пари за изграждане на достъпна среда за инвалиди което Райна Петрова всеки път вади като аргумент като я запитат защо не изпълнява европейската директива по този въпрос? Колко глоби и присъди трябва да събере общината? Район централен е абсолютно недостъпен за инвалиди (а и повечето районии обществени сгради, улици)и ако сградата не била подходяща и нямало пари, да се измести в един фургон, на приземно ниво да посреща , за да избегне практикуването на дискриминация!Ние плащаме глобите обаче, не Райна или някой друг главанак. Не се правете на луди и не правете и пловдивчани на луди, защото не сте толкова хитри.
+1
 
 
ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ НЯМА МЯСТО ЗА КАКВО РАЗШИРЕНИЕ ГОВОРИМ. АЗ ЖИВЕЯ ТАМ НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ СТАНАТ НЕЩАТА. А ИНАЧЕ ЗА ПОДМЯНАТА НА ВСИЧКО СТАРО И ИЗПОТРОШЕНО БРАВО!!!
+2
 
 
Г. Минков питам се защо от всяка ваша идея льха на корупция и некадьрност .
+2
 
 
В интерес на истината и аз не виждам какво толкова трябва да му се оправя на този парк, или пък защо ще се "разширява" до Руски. Там, колкото и да го гледам, има една стара баня, има и дома на младоженеца. За разширение и дума не може да става. Странна работа...
+3
 
 
ПОнякога ми идава да счупя ръчичките на някой, който се опитва да разруши детските ми спомени от Пловдив....и ги разрушава, всеки ден, постоянно се размахва чука и булдозера мачка, а като отвориш очи-ах, това не е моя град а някакво копие на хиляда безлични места по света!Тази градинка е перфектна, плочките,пейките, растителността! Има шадравани(спомен от детстовото...), които имат нужда не от разбиване, а от ВОДА и почистване! Ех, пази боже от прости и нахални хора с власт...
+2
 
 
Я вземете да я бетонирате с 2-3 блока....закво ви е зелено....нещастници...целият град стана една бетонова дрисня...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 22.11.2009 г.
0
 
 
Tрябва да има повече зелено !
0
 
 
хубава идея дано да я изпълнят свястно ако въбще успят да я усъществят че в последно време само изцепки правят Пловдив има нувда от повече зеленина
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: