Ексклузивно: Шилев: Няма да работя със сегашния кмет на Пловдив, той не държи на предизборните си ангажименти!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
19:54 / 07.02.2020
12080
Plovdiv24.bg научи ексклузивна новина във връзка с уволнения шеф на РИОСВ Пловдив доцент Стефан Шилев. Днес е подал преди края на работния ден молба за напускане и по този начин няма да се завърне на работа в община Пловдив.

Мотивите му са категорични - той не иска да работи с настоящия кмет на града ни Здравко Димитров. Според Шилев това е човек, който не държи на предизборните си ангажименти, заради което вече бившият директор на РИОСВ Пловдив не желае да е част от това управление.

Междувременно днес следобед стана ясно, че новият ръководител на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) е инж. Божидар Илиев. Днес той влезе в кабинета си и се запозна с експертите на пловдивската екоинституция.

Инж. Илиев е човек от системата на Министерството на околната среда и водите. До вчера е изпълнявал длъжността зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Бил е и директор на Басейнова дирекция "Дунавски район“ (БДДР) в периода 2008-2009 г. Експертизата му се допълва с експертни и ръководни длъжности в РИОСВ – София, БДДР и ГД "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Работил е и като проектант, управител на частно дружество и консултант в сферата на околната среда и управлението.

По образование е инженер-геолог и хидрогеолог. Завършил е Минно-геоложкия университет в София. Инж. Илиев е и научен сътрудник ІІ-ра степен по "Хидрогеохимия на урановите находища за добив на уран по метода на подземно извличане посредством сондажи". Има множество специализации в България и чужбина, свързани с различни аспекти на управлението на водите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
26.02.2020 Ексклузивно: Десислава Георгиева е новият шеф на РИОСВ Пловдив!
07.02.2020 Стефан Шилев се връща начело на общинския отдел "Екология"?
07.02.2020 Божидар Илиев е новият директор на РИОСВ Пловдив
07.02.2020 Скандал! Уволненият шеф на РИОСВ Пловдив намекна, че е поръчан от кмета!
06.02.2020 Ревизоро уволни шефа на РИОСВ Пловдив без мотиви!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).