Екшън на пътя: Пловдивски полицай заплашен с убийство от близки до ДПС

Автор: Мария Морунова
Коментари (25)
09:50 / 12.04.2014
19567
Румен Игнатов и Илиян Мерджанов се свързаха с Plovdiv24.bg, за да внесат повече подробности около един привидно ясен случай, в който обаче се оказват намесени интереси на важни хора от ДПС. Ето за какво става дума:

Версия номер 1, лансирана преди време по медиите

На 19 октомври миналата година 13-годишните Сали Салим и Хасан Исмаил се прибирали от спортно състезание към Асеновград. Двамата братовчеди били возени от бащата на едното момче. На Асеновградско шосе, малко преди КЦМ, задминават "Хонда" с трима мъже и една жена вътре. Единият е полицай - шофьорът. Малко по-късно хондата ги изпреварва и ченгето вдига стоп-палка. Бащата бил набит с юмруци през прозореца на колата си, а момчетата измъкнати през прозорците и зверски наритани. На разбеснелия се полицай са помагали спътниците му.
 
Версия номер 2, на пътуващите в хондата пловдивчани:

"Със сестра ми, която е канадска гражданка, решихме да се разходим до Асеновата крепост. Беше приятен и топъл есенен ден. Тръгнахме с приятели - Румен Игнатов и Георги Петков (полицай  в VI РУП), който шофираше колата". Така започна разказа си Илиян Мерджанов.

"Малко преди КЦМ Георги намали скоростта, защото имаше ограничение. Не след дълго зад нас се залепи едно "Пежо 307" и шофьорът започна да свири с клаксона и да присветва с фаровете. След това започна да ни изпреварва, изравни се с нас и през отворения прозорец започна да крещи и да псува. Спътникът му от предната седалка ни показа среден пръст, а стоящият отзад размахваше бухалка. Шофьорът ни крещеше "Гяури! Цигани! Ще ви натрошим! Ще ви избием!". Идея си нямахме защо е всичко това. Едва по-късно разбрахме, че шофьорът на пежото е искал да се отместим вдясно, за да може да ни изпревари.

После той сви рязко към нас, Георги се отклони към банкета, за да избегне удара", разказва от своя страна Игнатов. 

След това пежото ги изпреварва, но двете коли отново се настигат. Петков ги изпреварва и после спира, тъй като попадат в "тапа". 

"Водачът на пежото излезе от колата, другите двама също. Единият държеше бухалката. Георги се приближи към тях и им показа полицейската си карта. 

"Искате, да ни убиете ли?", ги попита той и им каза, че ще докладва случая в полицията. Шофьорът му се разкрещя, че нищо не може да му направи, защото "познава много важни хора". Тръгна си със заплахата "Ще те науча аз теб!", спомня си Илиян. 

Няколко дни по-късно нещата се обръщат с главата надолу и "филмът" започва. Асеновградчаните вече са подали жалба за извършено насилие срещу тях и дори са са извадили медицински, че да били удряни.

"Изведнъж се оказа, че според тяхната версия в пежото не е имало здрави млади мъже на около 20-30 години, а едва ли не две деца и чичо им, които сме пребили. Никой от нас дори не ги е доближил, камо ли да ги удря. Всичко бяха само разменени думи", твърди Румен.

Игнатов и Мерджанов обаче са категорични, че атаката срещу тях и приятеля им полицай се води от доста високи нива. Майката на Сали Салим - Айтен Салим, е функционер на ДПС в Асеновград. Тя е заместник-председател на 17 РИК и главна юристка в община Асеновград. Шофьорът на пежото е Бейсим Салим и е неин зет. 

"През цялото време от разследването течеше информация към медиите. Петков не може да се защити, тъй като е служител на МВР и му е забранено да говори с журналисти, а ние не искахме да пречим на разследването. Натискът обаче е очевиден", смятат Румен и Илиян.

Спорът ще бъде разрешен от съда, кога обаче - това остава неясно.


Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).