Ексдепутат поиска 19 бона от Райфъла за опожарените си джипове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 17.03.2016
4876
Искове на обща стойност 18 982 лева предявиха към Атанас Червенков-Райфъла ексдепутатът от ГЕРБ Антоний Йорданов, съпругата му Татяна и дъщеря им Стефка за опожарените им джипове. 

Делото срещу бизнесмена и петимата му помагачи Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов, Васил Василев и Стефан Гичев стартира в пловдивския окръжен съд. 

Освен в поръчителство на палежите, Червенков е обвинен, че е подтикнал помагачите си да убият конкурента му Аргир Аргиров, собственик на частен медицински център. На 12 февруари 2014 г. той беше намушкан с нож. Райфъла пък е притежател на частна Бърза помощ в Пловдив.

За да не се отлага делото, магистратите назначиха на шестимата подсъдими резервни служебни защитници. Така адвокатите, които ги защитават, станаха 12. Персоналният защитник на бизнесмена е Илиян Василев.

Съпругата на ексдепутата - Татяна Йорданова, бивш общински съветник в Пловдив, предяви иск за 7782 лева за опожарения джип "Мерцедес GL", който се води на фирмата й. 

Мъжът й Антоний Йорданов поиска да му бъдат платени 6800 лева за подпаления джип "Тойота Ланд Куизер". Дъщерята на Йорданови - Стефка, която живее в чужбина, пък държи да й бъдат платени 4400 лева. 

На толкова са оценени щетите за възпламенения й спортен "Мерцедес". Семейството на ексдепутата претърпя палеж и на още един джип - "Мерцедес ML". Четирите возила бяха опожарени пред кооперацията им на ул. "Акация" в Пловдив в периода между 9 януари 2014 - 22 януари 2015 г.

Мотивът на Червенков да поръча палежите бил, че не го избрали за председател на Сдружение "Български ловно-рибарски съюз", както и за прекратяване на концесията от общината за пазара на ул. "Младежка". Райфъла смятал, че пръст за това имал Антоний Йорданов.

"Хал-хабер си нямам нито за пазара, нито за ЛРС. Съсипа ни живота", коментира ексдепутатът. 

На въпроса не са ли малки сумите за нанесените щети по скъпите автомобили, Татяна Йорданова отговори: "Такива са законите. Тези суми изобщо не могат да покрият разходите. За преживения шок, стрес и ужас да не говорим".

"Наско е зле и все по-зле става. Продължава да задържа по 2 л урина", заяви майката на Червенков Миланка Парламова. 

Синът й беше пратен на преглед във ВМА-София, но отказал да се подложи на операция. Тя и адвокат Илиян Василев отказаха подробности относно експертизата на светилата във ВМА. По време на процеса Червенков стоеше седнал на стол, а останалите обвинеями - прави.

"Как да се оперира в тези условия, вързан за леглото? При предишна интервенция разви бронхопневмония. Беше прикован с белезници за болничната кушетка 24 часа", допълни Парламова. 

На база експертизата съдът е потвърдил постоянният му арест. Делото беше отложено заради искане от страна на Райфъла за изготвяне на поредна съдебно-медицинска експертиза. Тя трябва да каже страда ли той от психическо заболяване.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
20.04.2016 Райфъла се разплака в съда: Не ми дават да пикая, разкъсаха ми сакото
03.02.2016 Отложиха делото срещу Райфъла
01.02.2016 Започва делото срещу Райфъла и сие
04.01.2016 Райфъла обещал 20 бона за убийството на конкурент, но платил 10
23.12.2015 Прокуратурата се зае сериозно с Райфъла и компания
23.09.2015 Райфъла пуснат срещу 50 000 лева и върнат отново в ареста
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).