EVN вдигна кръвното на пловдивчанка, платена сметка стигна до съда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:14 / 29.01.2017
15682
Елена Сиракова плаща само такса "тръби" от години. Тя предпочела да се издължава наведнъж, след като получила покана за доброволно изпълнение. Жената има бележка, че е платила на каса за декември 2014 г. за сградна инсталация сумата от 3 лева, но след година се оказва, че дължи за същия месец 16 пъти повече.

Елена Сираков се натъква на абсурда миналата година, когато получава покана за доброволно изпълнение и вижда, че платенияТ на каса месец декември отново фигурира, но като дълг. Новата покана е за суми до края на септември. Тя я плаща и дори дава повече пари и смята, че всичко е уредено. Прави запитване до Топлофикация ЕВН. От там й пращат разбивка, от която става ясно, че наистина дължи пари, съобщава БНТ.

"И понеже заповедта беше за по-малка сума, аз съм платила по-голяма, просто смятам, че съм платила и не дължа, аз до момента съм убедена, че не дължа нищо, но при сметките на Топлофикация все още дължа 46 лв и 23 ст.", обясни пловдивчанката.

Сиракова е юрист по професия. За това решава да не плати и Топлофикация започва дело срещу нея за неплатени 48 лева. "Не подозирам никого в някакво умишлено действие, но във всеки случай тука има някаква грешка в сметките".

"На 18 феврурари 2016г. се получава поредната покана, в която обаче ние установихме, че фактура със същия номер, която я има тук в това нещо, се показва като неплатена, но сумата е вече значително по-голяма, станала е 48.99 лв. което е страннно, аз не разбирам от счетоводство, но скромните ми познания показват, че не може да има фактура с една дата на издаване с различни суми", коментира адвокатът на Елена Крум Сираков.

От Топлофикация ЕВН заявиха, че няма да коментират случая, тъй като по него се води дело в съда.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).