EVN с инвестиции за милиони в Пловдив

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
09:49 / 21.07.2021
3303
1,9 млрд. лева е инвестирало дружество EVN в България за последните 15 години – сочи годишният отчет на фирмата. Към днешния ден са монтирани 1,1 млн. модерни дистанционни електромери, а изградената нова мрежа е с дължина 22 650 км – съобщи Здравко Братоев, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN на пресконференция в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

През последната година инвестициите за Пловдивска област за 26,1 млн. лева, като са изградени над 110 км нови електропроводи и кабелни линии. Подстанция "Евмолпия“ и новата сграда на Клиентски енергоцентър /КЕЦ/ Пловдив Север, ще бъдат пуснати в експлоатация тази есен. В двата големи проекта на EVN под тепетата са инвестирани съответно 11,6 млн. лв. и 3,3 млн. лв.  Дружеството е инвестирало около 4,4 млн. лева в нова механизация и техника, като са закупени 60 нови автомобила – леки коли, джипове и товарни камиони, допълни Братоев.

"EVN Топлофикация" обслужва над 30 000 домакинства в Пловдив на парно отопление, като услугата се доставя по 185 км топлопреносна мрежа. През това лято ще бъдат присъединени нови 30 обекта – заявяват от дружеството.

От миналата година функционират 3 обществени зарядни станции на EVN в Пловдив, като всяка електроколонка е с мощност 44 киловата, за едновременно зареждане на 2 електромобила. Досега са измерени над 2400 зарядни сесии и засега услугата е безплатна.

От дружеството информират, че безплатното зареждане на колите с ток ще бъде до януари, следващата година, след което ще бъде определена конкретна цена за услугата.

"Изборите на 4 април и 11 юли бяха своеобразен тест за нас и нашата услуга. За първи път се гласуваше изцяло машинно, мрежата ни издържа и токови удари не нарушиха сериозно изборния процес. Електропрекъсвания имаше на 2-3 места, но бяха краткотрайни и не възпрепятстваха вота" – заяви Петър Костадинов от комуникационния отдел на фирмата.

За първите 6 месеца на тази година са засечени кражби на ток за 226 000 лева, като това явление намалява. За сравнение – за същия период на миналата година кражбите на електричество са били за 342 000 лева – отчитат от дружеството.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).