Дянков: БСП лъже вече 60 години, до часове кметът на Съединение става член на ГЕРБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:14 / 13.11.2012
4078
"БСП ги знаете, лъжат вече 60 години. Кметът на Съединение подаде молба за членство в ГЕРБ. Въпрос на часове е да бъде официално одобрена от Изпълнителна комисия на ГЕРБ", заяви в Пловдив Симеон Дянков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това финансовият министър каза по повод официалната декларация на "столетницата", според която самият градоначалник на Съединение отрича, че напуска БСП и преминава в ГЕРБ. 

"Не напускам БСП! Няма да ставам член на ГЕРБ и оттеглям заявлението си! Нямам депозирано заявление за напускане на БСП! Това каза пред общинското ръководство на БСП в Съединение Георги Руменов, кмет на община Съединение, издигнат и избран от Българската социалистическа партия", е част от съобщението, разпратено вчера късно вечерта до медиите. 

"Бях при кмета на Съединение днес. Прекарах там около час и половина. Гледахме проекти за читалището, за Централната част на града. Говорихме, че държавата ще отпусне още пари за двора и спортните площадки на училището. Георги Руменов работи добре. Идва при мен постоянно по различни проекти за града, аз също ходя при него вече няколко пъти", продължи да разказва в Пловдив Симеон Дянков. Той уточни, че молбите за членство в ГЕРБ на Руменов и заместникът му са одобрени от новия областен координатор на ГЕРБ за Пловдив област Здравко Димитров, както и от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Днес трябваше да има заседание на партията, на която се очакваше молбите окончателно да бъдат одобрени, но тъй като премиерът е в Брюксел, това ще се случи най-вероятно утре вечер, когато той ще се върне в България, уточни още министърът.

Той беше категоричен, че в случая партийната принадлежност няма никакво значение и припомни, че пътят и училището в Съединение бяха направени от държавата без кметът на града да е член на ГЕРБ.

"И Руменов, и заместникът му са млади хора и виждат как се работи добре с централната власт. Уверявам ви, че това не е последният кмет в България, който взема това решение. Скоро време много от управниците на градовете в България ще го направят", категоричен беше Дянков. Той не поиска да каже конкретни имена, но пък заяви, че утре има среща с кмета на Калофер, подкрепен на последните избори от БСП.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (6)

Още по темата (3):
13.11.2012 Георги Руменов пред БСП: Не напускам! Няма да ставам член на ГЕРБ!
12.11.2012 Здравко Димитров: След промяната в Съединение ще се случват още добри неща
12.11.2012 Кметът на Съединение: Работя за общината, затова приех членство в ГЕРБ
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).