Дядо Николай: Много скърби и тегоби съм имал в моето служение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:43 / 09.05.2016
2556
"Моето служение е нелеко. В него досега съм изживявал и много скърби, и много тегоби, но и много радост, и удовлетворение. Не за да са се оплача, но ще споделя, че скърбите ми бяха повече, отколкото радостите. Но аз смирено благодаря на Бога и за едното, и за другото!". Това заяви пловдивският митрополит Николай днес, когато се празнува летния Никулден.

Владиката на Пловдив отслужи тържествена литургия по повод една година от освещаването си храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в града под тепетата. Храмът е известен като руската църква. Неговата архитектура имитира малък храм от украинския град Николаев.

Митрополитът благодари на десетките миряни, дошли в храма за храмовия празник на църквата - денят, в който Православната църква припомня пренасянето на мощите на Св. Николай. 

Този ден е известен също като летен Никулден. Медиите често ви хулят, но вие продължавате да вършите работата си, посочи в поздрава си към пловдивския владика и Знеполския епископ Арсений.

"Щастлив съм, че когато свещениците при молитвите си кажат: за високопреосвещеният наш митрополит да се помолим, народът с душа и сърце отправя молитви. Това е моята сила, това е моята крепост, това е моето упование - Божията помощ и благочестивият православен народ, който Бог ми е дал", каза още митрополит Николай.

Храмът е построен в руски стил. Иконостасът е сътворен от ученици от Професионалната гимназия по архитектура и дървообработване "Христо Ботев", а иконите са дело на френски зографи.



Източник: Блиц

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).