Дядо Николай: Много болести са следствие от грехове и изкушения!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
13:36 / 17.01.2013
3106
Болница "Пловдив" започва ремонт на операционния блок на ортопедичното отделение, в ревматологията и неонатологията. За реновирането ще бъдат похарчени 300 000 лв., които лечебното заведение получи по сметката си в края на 2012 г. Средствата са отпуснати от Министерството на здравеопазването, съобщи директорът д-р Аргир Аргиров. Той изрази надежда и тази година лечебното заведение да разполага с достатъчно средства за обновяване на различни звена и на асансьорите, както и за купуване на нова медицинска апаратура. 

Тръжната процедура за избор на изпълнител ще бъде обявена в понеделник. Това поясни д-р Аргиров, след като Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, облечен в червена архиерейска мантия, отслужи тържествен водосвет за обновление на болничния параклис "Св. Пантелеймон". Заедно с него служиха архимандрит Арсений, духовен надзорник на Пловдивска епархия, отците Петър и Теодосий, които се грижат за параклиса, отец Добромир Костов, протосингел на Митрополията. 

"Параклис е гръцка дума и означаво място за утеха и за общение с Бога, каза владиката в специалната проповед след водосвета. Хубаво е, че ръководството на болница "Пловдив" е осъзнало духовната потребност в това лечебно заведение човеците да намират не само телесно, но преди всичко и душевно здраве", подчерта дядо Николай. 

Той напомни, че много от болестите са следствие от различни грехове и изкушения. Пловдивският митрополит призова миряните да почитат лекарите, защото от Бога им е дадена дарбата да лекуват хората. И прикани пациентите да идват в параклиса, за да намират Божията благодат. Здраве, дълъг живот и успехи пожела на медиците, благослови всички присъствали на тържествения водосвет и подари на храма икона на Свети Пантелеймон. 

Параклисът е обновен с 10 000 лв. от дарения на граждани. Той е отворен всеки ден от 11 до 14 ч. и непрекъснато се посещава от пациенти, каза д-р Аргиров. 

"Какъв трябва да бъде новият Български патриарх? Ще ви кажа, като му дойде времето", заяви владиката пред журналисти. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).