Две френски "Мис" идват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:50 / 18.04.2017
3581
Паралелно със старта на новата пролетно-лятна полуинтензивна сесия за всички желаещи реализация с френски език, усилено напредва и подготовката за 14-то издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ", който се провежда през юни и тази година се очертава да е още по-мащабен и забележителен. За него и град Пловдив тръгва специален рекламен клип по най-голямата франкофонска телевизия в света TV5 Monde.

Фестивалът за франкфонска песен "Златен ключ"- Пловдив допринася за вписването на "Алианс Франсез" в международната мрежа и календар от франкофонски фестивали, като по този начин помага за популяризирането и добрата реклама на Пловдив и България по света. Община Пловдив е неизменен партньор при провеждането на това мащабно международно събитие.

По традиция участие ще вземат изпълнители от няколко държави, лауреати от франкофонските фестивали в Европа и победителите от предходните издания на Пловдивския фестивал. Вече са известни и българските финалисти от цялата страна, които ще пеят на трите концерта през юни в Пловдив.

Българските лауреати от първите издания на Фестивала, които развиват успешно своята музикална кариера, като Антония Маркова и Лазар Кисьов, са подготвили много приятни изненади за публиката. Тази година за първи път от основаването на "Златен ключ", в партньорство с "Алианс Франсез Толиати", ще има изпълнител и от Русия. Това ще бъде лауреата на техния фестивал за франкофонска песен "Мосю и Мадам Шансон", чийто финал е в неделя на 23 април в град Толиати. 

Подготвя се и специален фестивален брой на списанието "AllianceS" с основна тема за изкуството и маниерите на маса, представяне на френската кухня, като част от културата и добрия живот по френски. 

"Усилията на екипа ни са насочени към това Фестивалът "Златен ключ" да бъде по-атрактивен и вълнуващ за любителите на френския език, дух и култура. ГДК "Борис Христов" ще бъде отново сцена на красота, трепетни мигове и емоции. Новост тази година ще бъде и присъствието на две френски "Мис" и това безспорно ще допълни френския шик на седмицата", заяви директорът на "Алианс Франсез Пловдив" Теофана Брадинска. 

Присъствието на двете "Мис Франция" през седмицата и на сцената е рекламно, а и мотото на концертите е "Мода и Шансони". Те ще представят различни тоалети висша мода, както и специалната златна рокля от конкурса, наречена "Феята Мелюзин", дело на международно признатия дизайнер Пенг Саенпитна, познат на модните подиуми от Париж до Банкок и спечелил конкурса на Организационния комитет на "Мис Франция" за създаването на модели за тях. Роклята "Феята Мелюзин" се отличава с блясък, изтънченост и елегантност. Художникът-стилист Мариана Мукарева ще се грижи за грима на френските Мис, а прическите им ще са дело на коафьори, избрани от г-жа и г-н Давиде Кристиано. 

И тази година провеждането на "Френска седмица" на площад "Стефан Стамболов" пред Общината, в дните от 19 до 25 юни, ще съпътства музикалния фестивал. Различни пърформанси ще забавляват пловдивчани и гостите на града ни, всички фирми участнички готвят изненади и анимации, промоции и различни атракции. 
 
Своеобразна иновация са и информационните сеанси, които се осъществяват директно с Монреал чрез онлайн платформа, даваща възможност проявяващите интерес да се запознаят с най-новите промени при кандидатстването за Квебек. Няма как да не се и отбележи увеличаващият се интерес на желаещите да изучават френски език поради различни причини, част от които са отварянето на трудовия пазар и предстоящата сезонна работна заетост. Всички концерти на Фестивала ще се състоят в Градския дом на културата "Борис Христов" и са с вход свободен за гостите и любителите на музиката.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).