Две деца са убити на пътя през лятната ваканция, а 47 са били ранени

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
13:38 / 12.09.2015
2166
Пловдивската "Пътна полиция" и доброволци на Българския младежки Червен кръст (БМЧК) проведоха акция, посветена на безопасното превозване на деца в пътни превозни средства. Инициативата бе част от традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", която продължава до 31 октомври. Това обясни говорителят на КАТ Пловдив Ботьо Гергинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инициативата започна в 10.00 часа и продължи до 12.00 часа и се проведе на бул. "Васил Априлов" (източното платно между ресторант "Стадиона" и пешеходната пътека).

"Днес е и Световният ден на първата помощ, заради което с нас са доброволци на БМЧК. Те ще раздават листовки и ще дават повече информация за първата помощ при пътни инциденти, ще раздават и брошури", каза още Гергинов.

Той отчете, че от началото на годината до 10 септември в Пловдив и областта при пътни инциденти са ранени 112 деца до 18 години, а 5 са загиналите. От тях 27 са децата, които са ранени като пътници при странични удари, 28 деца са ранените като пешеходци, 2 деца-пешеходци са починали, а три са починали при катастрофи.

"Само през лятната ваканция от 1 юли до 10 септември са убити 2 деца на пътя, а други 47 са ранени", допълни говорителят на "Пътна полиция".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).