Двама търговци на акцизни стоки без бандерол влизат зад решетките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:40 / 06.11.2009
1914
Районният съд осъди Димитър Д. и Стоян М. от Пловдив на по 10 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, за продажба и държане на склад на акцизни стоки /тютюневи изделия - цигари с филтър/ без бандерол. На 11 септември Районна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу двамата.

Деянието на Димитър Д. е квалифицирано, като извършено в условията на повторност, тъй като на 5 ноември миналата година същият бил осъден за друго такова престъпление, а това на Стоян М. - в условията на продължавано престъпление, тъй като в рамките на 3 месеца извършил две деяния, които осъществяват поотделно състава на посоченото престъпление.

На 5 април при извършено претърсване на търговски обект, находящ се на бул."Цар Борис ІІI Обединител", органите на полицията иззели 212 опаковки цигари на стойност 792.80 лв. Обектът се стопанисвал от едноличния търговец Стоян М., а Димитър Д. работел като продавач. На 24 юни отново било извършено претърсване в магазина на Стоян М., от който били иззети общо 281 опаковки с цигари и пури на обща стойност 1 088 лв.

Наред с наказанията лишаване от свобода, съдът е наложил на Димитър Д. и Стоян М. и глоба от по 3 000 лв. на всеки един от тях, а едноличният търговец Стоян М. е лишен и от право да упражнява търговска дейност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).