Два дни безплатен риболов на Гребната в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:08 / 04.12.2010
3030
На Никулден (понеделник, 6.12.2010 г.) и на следващия ден пловдивчани ще могат безплатно да ловят риба на Гребния канал, реши комисията с председател заместник-кмета Георги Титюков. След 2 опита за провеждане на търг за рибата комисията от 11 члена констатира липса на интерес от потенциални купувачи и се събра, за да реши как Гребната база да се освободи от тези от рибите, които са станали твърде едри и биха пречили на гребането в канала.

Определи се, че в понеделник и вторник от 9.00 до 16.00 часа гражданите, които пожелаят, ще могат свободно да ловят бял амур, толстолоб и шаран само от северната страна на канала (от страната на р. Марица), като внасят по не повече от 1 въдица. Друго задължително условие е уловените риби, които тежат по-малко от 0,5 кг. да бъдат пускани обратно във водата, за да могат да изпълняват функциите си, свързани с ограничаването на водораслите. В канала има повече от 20 000 бели амура и толстолоб, има шарани и други видове риби. Служители на Общинска полиция и общинските предприятия "Охрана и сигнализация" и "Пловдивспорт" ще следят за спазването на условията през двата дни. Нивото на водата в канала е леко занижено, каквито са изискванията на Гражданска защита през този сезон и все пак съветваме пловдивчани да са внимателни, призова заместник-кметът по спорта Георги Титюков.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).