Дърво рухна на централна улица в Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (1)
11:07 / 15.06.2023
3907
Изгнило дърво рухна на централна улица в Пловдив, разбра Plovdiv24.bg. Мястото е на улица "Елиезер Калев". В момента екип на ОП "Градини и паркове" премахват падналото дърво.

От началото на годината район "Централен" е издал 350 заповеди за обработка на дървета - премахване или оформяне на короните им, сподели пред редакцията ни кметът Георги Стаменов.

Той не можа да каже колко от тях са изпълнени, но непрекъснато има комисии от специалисти, които осъществяват фито-санитарен контрол в най-стария район на града.

"Всяко дърво има жизнен цикъл. Това, че короната му е зелена, не означава, че не е загнило", допълни още той.

По думите му най-трудно е на местата, където тротоарите са тесни 1,5-2 метра, тъй като в повечето случаи са заети от стволовете и корените на големи дървета и пречат на пешеходците. След премахването им не може да се засадят нови, тъй като не отговарят на изискванията по ЗУТ и Наредба 7.

Така цели зони ще остават обезлесени, след като бъдат премахнати дървета, садени преди 50-60 години, които в момента правят тротоарите непроходими.

"Мислили сме на дадена улица единият тротоар да го оставим за пешеходци, а другият да е засаден с дървета, за да запазим донякъде зелената система, но е разрез с Наредбата и не можем да реализираме тези планове", обясни Стаменов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шеметен първи юни, нови обекти и единствен по рода си MakeUp Mast...
Дебора минути преди делото: Готова съм психически за разпита
Борислав Инчев, "Синя България": Трябват стимули за старите бълга...
Прочетете това и пак си помислете дали ще запалите цигара
В Пловдив започва по същество делото "Дебора"
Арменското училище в Пловдив чества 190 години


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).