Драма с неочаквани обрати се разигра в Кючука

Автор: Мариана Панчева
Коментари (14)
12:52 / 25.10.2017
61267
Драма с неочаквани обрати се разигра в пловдивския квартал "Кючук Париж" днес. Частен съдебен изпълнител опита да изведе 70-годишна жена и сина й от дома им на 7-я етаж на ул. "Кичево", ситуацията обаче се оказа доста по-различна от това, което потърпевшите представиха в опит да оправдаят отказа си да се изнесат, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според историята, която Лиляна Асенова разказа, преди 20 години тя и съпругът й Георги стават поръчители на приятелка, която иска да развива бизнес и залагат апартамента си. Апартамент залага и бившият вече съпруг на кандидат бизнес дамата - Пламен Трайков. 

Пламен също дойде днес, за да подкрепи Лиляна. Той сподели, че всичко е било заради заем в размер на 9000 долара, взет от лихвар на име Анри. В последствие парите са върнати, жилищата изплатени, лихварят обаче не издал никаква разписка за и точно заради липсата на подобен документ сега Лиляна и синът й са дадени на ЧСИ. 

Съвсем друга история обаче разказа помощник-съдия изпълнителят Виолета Тодорова, както и адвокатите на новия законен собственик на жилището. 

Те бяха категорични, че Лиляна и съпругът й (починал през 2003 година) сами са продали апартамента още през 1997 година, за което има и нотариален акт. 
Новите собственици 20 години не са влезли във владение, оставяйки жената и синът й да живеят в гарсониерата от жал. 

Точка на това положение сложил Николай Лесов - младият мъж закупил дома през април тази година.

"Знаех, че има известни усложнения", споделя той. От чисто човешка гледна точка той дори предложил на Лиляна да й наеме квартира за известен период от време, но тя категорично отказала. 

"Моят клиент многократно е разговарял със семейството. Платил е за жилището, има официален документ и нотариален акт, но все още няма достъп до имота си. Заведохме дело в Районен съд и бе издадена заповед за незабавно изпълнение. Въз основа на нея сезирахме ЧСИ, процедурата е абсолютно законна", коментира адвокат Емилия Калъчев. По думите й твърденията на Лиляна за лихваря са защитна реакция, а апартаментът е продаден законно.

Лиляна от своя страна отказва да се изнесе, отказва да бъде настанена в социален дом, а преди днешната акция дори се наложи да посети лекар, тъй като вдигна кръвно и й прилоша. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).