Дошков спира автобусите: Само ме лъжат!

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
16:05 / 24.08.2023
8032
Транспортният бос Веселин Дошков се закани с крайна реакция още утре, ако до края на деня не получи парите, които му се полагат съгласно постановление №11 на Министерски съвет. Става въпрос за 463 000 лева, които са за периода от януари до юни. Парите се дават от държавата за транспортно обслужване на междуселищните линии, предава Plovdiv24.bg.

"От 1 август ме лъжат, че ще преведат сумата, но така и не го правят. Това не е случайно, случва се само в Пловдив, а в другите общини още от март си получават парите. В една малка община като Хисаря например е коренно различно, хората там контролират. В Карлово пък прекратихме договора и сега никой не иска да поеме линиите, защото са некоректни" - каза за медията ни Дошков. 

Неговата фирма "Хеброс бус" обслужва някои от междуселищните линии от областната транспортна схема. Транспортният бранш успя да извоюва 27 милиона от държавата. Парите по ПМС №11 са преведени на община Пловдив, която след това ги разпределя между превозвачите съобразно изминатите километри. Именно "Хеброс бус" реализира най-голям пробег и съответно трябва да получи най-голяма сума.

"Имаме пропуски, имаме слабости, но се стремим да си вършим работата. Как няма да има проблем, като държавата дава, а тук отклоняват средствата! От наглостта на двама-трима страдат пътниците. Тези пари са за заплати на служителите и като не им се плати, напускат. Проблемите висят на моята глава, не на общината" - обяснява ситуацията превозвачът.

Дошков припомни, че миналата година е получил парите си пак след скандал. Смята да сезира прокуратурата за откраднатите година по-рано (б.а. - 2021 г.) от община Пловдив 255 000 лева, отпуснати по ПМС №326.

Поради сериозно неизпълнение на курсовете се налагат по-задълбочени проверки на документите в ОП "Организация и контрол на транспорта". Парите са наредени и утре до обяд всички превозвачи, обслужващи областната транспортна схема, ще си ги получат - коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

"Парите не са всичко. Какво е това - хората да висят по спирките, а да няма рейсове? Оттук нататък ще бъдем безкомпромисни" - заяви той.

На въпрос защо община Пловдив задържа пари, които са отпуснати от държавата на превозвачите, Чонов отговори, че задържането е докато се извърши проверка на документите на всички превозвачи.

Виж коментарите (5)

Още по темата (1009):
08.05.2024 Пловдивчанин: Спрете да уронвате престижа на цял един град
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).