Дошков: Не се издържа вече! Не може дневният оборот да е 2 пъти по-малък от разходите за гориво

Автор: Цвети Тончева
Коментари (9)
11:24 / 03.11.2022
21328
"Хеброс бус" прекратява договора с община Карлово за междуселищната линия, съобщи за Plovdiv24.bg собственикът на транспортната фирма Веселин Дошков. Фирмата е поела повечето от градските линии в Пловдив и 2/3 от пътническите превози в региона, но напоследък все по-често се говори, че има затруднения. Говори се дори за евентуален фалит.

Веселин Дошков, обаче категорично отрече това и заяви, че разполагат с достатъчно активи, за да покрият разходите, които никак не са малко в днешно време.

Той още веднъж заяви, че отдавна говори за това, но никой не го чува. "Не може дневният ти оборот да е два пъти по-малък от разходите за гориво само. Ми заплати? Е, търпиш, търпиш, но край няма. Вярно е, че държавата се опитва да помогне. Но парите влизат в общината. Някъде се опитват да ни ги откраднат, другаде не ни ги изплащат, бавят ги, ми то не се издържа вече. Те къде са недостатъчно, а оттам нататък? Това се случва от години, но всеки го игнорира", каза Дошков.

На въпрос има ли рискове и други линии да бъдат прекратени, Дошков каза, че много сериозно се замисля в тази посока. "Няма смисъл вече. Само за Пловдив мога да ви кажа нещо, което го сметнах за всички линии. Само от скока на горивото разходите ни са се вдигнали с 5 млн. лева. Някъде нещо да сте чули да е предприето в тази посока? 

А истината е, че държавата ни отпусна за цялата страна 16 млн. лева. Даде допълнително и за компенсации. Но то е незначително. Да сте чули нещо по отношение транспортна политика, обвързаност между приходи и разходи на превозвачите ? Не. Ние си стоим на една цена на билета от време оно, разходите си растат и нищо не се случва", добави Веселин Дошков.

Въпреки това той бе категоричен, че няма непосредствена опасност Пловдив да остане без транспорт. Това не е редно и той няма да го допусне. Достатъчно активи си има, че да обезпечи каквото и да е, повтори той.

За междуселищния транспорт до големите градове също няма никакви рискове да бъдат прекратени линии, тъй като там пътникопоток има и поне се покриват разходите.

"Парите от общините ще ни се дадат, те не потъват, но чак в края на годината или януари, когато  не ни трябват. Да работиш с община това е най-голямото наказание, каза още Веселин Дошков.

Виж коментарите (9)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).