Доброволец, лекар и сестра попълват екипа на Covid-отделението в МБАЛ "Св. Мина"

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
19:16 / 21.07.2020
4840
Covid-отделението в МБАЛ "Св. Мина" с днешна дата е една идея по-добре кадрово обезпечено, отколкото беше в петък, каза пред камерата на Plovdiv24.bg изпълняващият длъжността управител проф. д-р Петър Петров.

До края на миналата седмица е имало двама лекари, които са били на предела на възможностите си, заради невъзможността да излизат в почивка. Към екипа се е присъединил доброволец, който ще бъде на половин щат, а днес е пристигнал и лекар с добър опит от Стара Загора на пълен щат. 

От изпратените от общината пет медицински сестри само една, след дълги разговори и убеждения, се съгласила да работи в "Св. Мина". "Аз лично гледам да им давам пример, влизайки всеки ден в Covid-отделението. Да видят, че не е толкова страшно, че там са едни нормални пациенти, които просто искат нормални грижи" - коментира управителят.

Covid-отделението е обезпечено с обезопасителната екипировка благодарение на  община Пловдив и частни дарители. 

Проф. Петров каза, че ще се яви на конкурса за титуляр на поста управител на болницата, защото смята, че има възможност да бъде спасена. Припомняме, че  процедурата ще бъде стартирана на сесията на пловдивския Общински съвет утре.

"Моята амбиция е да превърнем МБАЛ "Св. Мина" в добре работещо здравно заведение, добре обезпечаващо пациентите си с медицинска услуга, добре обезпечаващо медицинските си кадри финансово и овъзмездяващо труда им и генериращо малка печалба, която да може да реинвестира в нова апаратура и оборудване в името на качествена медицинска услуга. И, разбира се, генериране на никакви нови задължения" - посочи управителят. Той е убеден, че здравното заведение може да бъде изкарано от състоянието, в което е в момента.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).