Доброволците от "Пловдив 112" в готовност за поредна мисия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 01.09.2017
3414
Доброволци от формирование "Пловдив 112" се събраха тази сутрин пред община Пловдив, готови да откликнат на апела за подкрепа при гасенето на пожара, възникнал в местността "Поленака" в село Красново. В късния следобед вчера на площад "Стефан Стамболов" № 1 бе получено писмо от кмета на Община Хисаря Пенка Дойкова с молба за съдействие и участие на доброволците при гасенето на огъня. 

По разпореждане на кмета Иван Тотев бе задействан механизмът за известяване на ДФ "Пловдив 112". Сутринта преди тръгване дойде новината, че пожарът е овладян и не се налага мобилизация на пловдивските доброволци.

Заместник-кметът Розалин Петков изказа благодарност на момичетата и момчетата за всеотдайността, с която работят и готовността им да помагат на обществото в трудни ситуации.

Формирование "Пловдив 112" е сред първите в страната. От основаването пловдивските доброволци са участвали в множество мисии. През 2014 г. те бяха сред първите, които се отзоваха в помощ на пострадалите от наводнението в Аспарухово, припомни ръководителят на ДФ "Пловдив 112" Георги Влайков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).