Добри хора спасиха бедстващото семейство на пловдивчанин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
07:21 / 01.12.2014
13549
Нямам думи, с които да се изразя. Поклон! Все още има добри хора, българите се обединиха, вдигнаха се като един, за да помогнат на мен и на трите ми деца. Това сподели и се разплака от вълнение пловдивчанинът Иван Стефанов.

Почерненото семейство, което загуби съпруга и майка, видя малко светлина в тунела, след като преди дни публикувахме информация със зов за помощ. Малчуганите и баща им бедстваха, тъй като детските са 120 лева, а пенсията по болест на Стефанов е 130 лева. Само битовите нужди, отопление и вода, са около 200 лева на месец.

Както съобщихме, съпругата на Иван - Калина, беше блъсната в Пловдив на пешеходна пътека и след няколко месечна кома издъхна. Само тя е работила в семейството, била е учителка. От смъртта на младата жена минаха повече от три месеца. Припомнихме историята, защото семейството имаше нужда от помощ, за да оцелее през зимата.

"След вашата публикация, като че ли всички се втурнаха да помагат. Веднага ми се обадиха от един детски магазин и ме поканиха да заведа двете ми дъщерички и сина си там. Облякоха ги с якета, ботуши, блузи, панталони, с всичко необходимо. Собственичката на друг магазин за дрехи ми донесе 100 лева и обеща всеки месец да дава по толкова. Благороден жест направи и известен в Пловдив луксозен ресторант, чиито управител се обади и каза, че ме кани всеки ден да ходя да взимам порции за децата и мен от там. Същото сториха хранителен магазин и една закусвалня, която пък изпраща на малките така любимите им дюнери и пици. Телефонът ми не спира да звъни, благодаря ви, хора", пак се разплака Иван.

Само той знае колко му е било тежко, когато е нямал и стотинка, за да изпрати на училище второкласничката Йоана и без пари да заведе на детска градина 3-годишния Калоян и 5-годишната Павлина. Със Стефанов са се свързали много българи, живеещи в Англия, Норвегия, Германия. Те ще изпратят колети на децата за Коледа и Нова година. Българската общност в Англия е започнала редица благотворителни концерти, чрез които ще набира средства за пловдивските сирачета.

Тъжният баща сподели още, че с него са се свързали от "Студентски столове" в Пловдив, откъдето също ще предоставят храна всеки ден. Обадила са се и от Областна управа Пловдив, в лицето на губернатора Розалин Петков. И оттам ще пратят помощ. В банковата сметка са постъпили около 1 150 лева. 

Парите ще се използват за нуждите на децата и за плащане на отоплението на апартамента. Така малчуганите, чиито сърчица още не могат да приемат, че мама я няма, ще имат поне малко топлина и радост по празниците, а бащата спокойствие, за да може да се грижи за тях.

Банкова сметка:

Иван Димитров Стефанов
Уникредит Булбанк
IBAN: BG51UNCR70001519869454
BIC: UNCRBGSF


Телефонът на Иван Стефанов е: 0988351554



Източник: Блиц

Виж коментарите (9)

Още по темата (8):
30.03.2015 Няколко почернени живота след смъртта на млада жена, блъсната, докато пресича на червено в Пловдив!
12.12.2014 От Ботев призоваха за помощ на пострадало семейство
27.11.2014 Почернено семейство от Пловдив има нужда от нашата помощ
16.10.2014 Почина майката на три деца, блъсната на пешеходна пътека в Пловдив
21.07.2014 Съпругът на жената в будна кома ще съди виновника за инцидента
17.07.2014 Абсурдът с жената в будна кома на път да бъде разрешен
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).