До края на деня водата в "Кючука" потича от чешмите

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
15:22 / 26.08.2022
2339
Читателка на Plovdiv24.bg сигнализира с тревога, че трети ден няма вода в района на ул. "Тарас Шевченко". Ето какво ни написа:

"Свързвам се с Вас с надеждата да се даде гласност на проблема. Смятам, че след като живеем в XXI век е недопустимо да нямаме вода повече от 48 часа. 

Става въпрос за авария на ВИК в района на ул. "Даме Груев", ул. "Тарас Шевченко", ул. "Кукуш", ул. "Гоце Делчев" и ул. "Григор Пърличев". Над 48 часа нямаме вода. На 24-ти едва течеше, а вечерта тотално спря. Информацията в сайта на ВИК за отстраняване на аварията е “до отстраняване на аварията". Какво означава това? Означава ли, че събота и неделя също ще се работи по проблема или ще си почиват, а ние, жители с деца и възрастни хора, да се оправяме. Опитах се да се свържа с ВИК, но от там отговор няма. Вярвам, че вие като медия може да получите повече отговори от колкото нас".

Информацията за аварията е публикувана на сайта на ВиК, а информация могат да дадат и диспечерите на дружеството, коментира за Plovdiv24.bg инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив. Все пак за нашата читателка той обясни:

"Аварията на водопровода на ул. "Тарас Шевченко" е от 24 август, но водоподаването е спряно едва вчера на обяд. Установено е, че повредата е изключително сериозна, тъй е гръмнало отклонение на стар етернитов водопровод Ф 250. Наложило да се направи изолация и да се изработи нов фитинг. Частта вече е готова и до края на деня водата ще бъде пусната".

Инж. Гълъбов успокои гражданите, че в събота и неделя ще имат вода в чешмите си и не се налага да се карат водоноски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).