Дни ни делят от деветото издание на One Dance Week

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:53 / 26.09.2016
2700
Броени дни ни делят от деветото издание на международния фестивал One Dance Week 2016, който стартира на 9-и октомври в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив с Bloodlines - класически проект на големия американски хореограф Стивън Петронио. 

И тази година организаторите правят специален подарък на почитателите на съвременен танц и пърформанс. За всички фенове на това прекрасно изкуство, а и за всеки любопитен да се запознае с неговото вълшебство, е пуснат в продажба фестивалeн пас на промо цена от 45 лв. Притежателите му могат да посетят осем представления, включени в програмата. 

Фестивалният пас важи за първото представяне на тайванския дигитален спектакъл "Второ тяло" от 16:00 ч. на 22 октомври.

Освен спектакли на световноизвестни хореографи от цял свят фестивалът ще представи за първи път в Пловдив и биографичната лента "Г-н ГАГА" на режисьора Томер Хейман. Филмът - едно красиво кинематографично пътешествие в живота на Охад Нахарин - хореограф и артистичен директор на компания Batsheva, който пренаписва движенческия език на съвременния танц, може да бъде видян на 6 и 21 октомври от 19:00 ч. в Lucky Дом на киното - Зала 2, Пловдив. Вход свободен до запълване на капацитета на залата. Прожекцията на "Г-н ГАГА" се осъществява с подкрепата на Посолство на Израел в България.

В програмата са включени и три танцови работилници, насочени към напреднали танцьори и професионалисти, актьори, изпълнители от сферата на цирка и физическия театър. На 8-ми октомври ще се проведе майсторски клас с компания Stephen Petronio, въвеждащ участниците в неповторимата техника на Петронио и демонстрираща как да установят мускулна и скелетна връзка със своята уникална физикалност. 

Танцова работилница с Anarchy Dance Theatre, която ще се проведе на 23-ти октомври, ще потопи участниците в оригиналната физикално-дигиталната среда на спектакъла. Ателието ще бъде водено от артистичния директор на компанията Jeff Chieh-hua Hsieh и от изпълнителката в спектакъла - Shao-ching Hung. Всички участници ще имат възможност да усетят и сами да експериментират връзката между 360-градусовата прожекция, визуализациите и как те реагират на и "комуникират" с всяко движение на телата им. 

За пълното проникване в концепцията на ателието се препоръчва участниците да гледат спектакъла "Второ тяло".

Между 28 и 30 октомври хореографите Йожеф Трефели и Майк Уинтър ще демонстрират движенчески техники, разработени специално за спектакъла "Нагоре", в който се използват танцови елементи като повдигане, отпускане на инерцията, скачане и проектиране на тялото в пространството, за да се постигнат височини, недостъпни за соло танца. През трите дни от работилницата участниците ще развият своя движенчески речник и ще създадат танц. 

Танцовият уоркшоп е част от "Dance connected - създаване на капацитет за укрепване и разнообразяване на българската съвременна танцова сцена" - проект на Фондация "Едно за култура и изкуства", който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд "Партньорство" (TF PF).

Виж коментарите (0)

Още по темата (101):
06.04.2017 "Едно" замрази фестивалите си от културния календар на Пловдив
25.12.2016 Две от три за фондация "Едно" през 2017-та
07.10.2016 One Dance Week със специално предложение за ученици и студенти
29.09.2016 Живущите в панелните блокове в "Тракия" стават главни действащи лица
10.09.2016 Организират интересна работилница в "Тракия"
09.09.2016 Организират интересна работилница в "Тракия" утре
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).