Днес на заседанието на ОбС Пловдив се решава съдбата на Илко Илиев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:00 / 17.02.2011
2812
Днес в 9.00 часа започва заседанието на Градския парламент на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Съгласно дневния ред общинските съветници ще разглеждат 20 точки.
 
Очаква се на това заседание да стане ясно ще остане ли Илко Илиев на поста председател на ОбС Пловдив. Припомняме, че за да бъде свален той от председателския пост ще са нужни гласовете на минимум 26 общински съветника.

По повод днешното заседание на общинските съветници кметът на Пловдив Славчо Атанасов каза за Plovdiv24.bg още в началото на седмицата: "В четвъртък на сесията на ОбС Пловдив ще се случи едно голямо политически шоу". Кметът бе категоричен, че изборите са близо и политиката е активизирана до крайност. 

Като може би най-интересната точка от дневният ред ще е гласуването на предложението на ГЕРБ и Атака за освобождаване на председателя на общинския съвет Илко Илиев. Други по-значими са:

-Изменение  на бюджета на Община Пловдив за 2011 г.с вносител Славчо Атанасов - Кмет на Община Пловдив.
-Предоставяне правомощия на районните кметове за управление на общински нежилищни имоти, находящи се на територията на съответния район с вносител Александър Долев -  зам.кмет на Община Пловдив.
-Кандидатстване  и финансиране с проект по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития с вносител Георги Търновалийски -зам.кмет на община Пловдив. 
-Приемане на Стратегия за превръщане на Пловдив в град на велосипедиста до 2020 г. с вносител Георги Титюков - зам.кмет на Община Пловдив.
-Избор на управител на 'Комплексен онкологичен център - Пловдив' ЕООД - търговско дружество със 100 % участие на Община Пловдив с вносител инж. Александър Константинов, зам.-кмет на Община Пловдив.
-Избор на Управител на МБАЛ 'Св.Мина' ЕООД - търговско дружество със 100%  участие на Община Пловдив с вносител инж. Александър Константинов -зам.кмет на община Пловдив.
-Разрешение за закупуване на нова тръба за компютър томограф /скенер/ 'Picer Markoni' от МБАЛ 'Свети Пантелеймон' ЕООД с вносител Александър Константинов - зам.-кмет на Община Пловдив.

Очаквайте само в Plovdiv24.bg подробности от сесията на общинските съветници.


Виж коментарите (4)

Още по темата (65):
01.12.2011 Иван Тотев: Досега Община Пловдив е управлявана лошо
01.12.2011 10-11 млн. лева е бюджетният дефицит на Пловдив към края на годината
18.03.2011 Яслите ще са безплатни, градините остават с такса
17.03.2011 Приеха План-сметката за чистотата на Пловдив
17.03.2011 Спасяват ансамбъл "Тракия", но районните кметове остават без парите от
гаражите
17.03.2011 Яшар Асан: "Столипиново" ще има паметник на кап. Петко войвода
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Реставраторът на Източната порта на Филипопол: След 45 години - ц...
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).