Десетки украинци заработваха по 620 лева край Пловдив, оказаха се без дом и без работа за секунди!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:22 / 25.08.2020
92333
Десетки украинци са се сбъскали с абсолютен кошмар край Пловдив. Това разказа на редакционната ни поща редовна читателка на Plovdiv24.bg. Даваме и думата и публикуваме текста без редакторска намеса:

"На път през Ръжево Конаре срещнах на шосето рускоговорящи хора, които възбудено обсъждаха нещо. От разговора с тях разбрах, че са били работници в оранжерия, наети от фирма ЕТ "Йордан Величков-Валди". Обясниха ми, че днес след внезапно едностранно изменяне от работодателя на условия по договор, около 50 украинци са останали без работа и са принудени спешно да напуснат България. Чакаха автобус, който да ги извози към Украйна."

От думите на нашата читателка става ясно, че спрямо украинските граждани е настъпило неправомерно едностранно изменяне на условията по трудовия договор. Дали те са подали сигнал към съответните служби, не става ясно.

В приложената галерия може да разгледате договорите на украинците, както и самите тях, докато чакат да се върнат в родината си, след изживяния в България кошмар.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).