Депутат от Пловдив с призив към новия министър на културата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:57 / 03.08.2022
2554
"През последните 7-8 месеца двамата блюстители на българската култура си разменяха на няколко пъти обвинения за "глупостите", които другият е свършил по време на своето ръководство на Министерството на културата". Това заявява в своя позиция в социалните мрежи пловдивският депутат от ГЕРБ в 47-мото Народно Събрание доц. Стефан Шилев, който бе и активен член на парламентарната комисия по култура. 

В публикацията той подчертава, че през декември 2021 г., Атанас Атанасов издава уж нови указания на Министерството на културата за капацитета на театрите и залите по време на пандемия. Според тях може да бъде запълнен 100% от капацитета на залите за културни събития в областта на сценичните изкуства, ако всички посетители и персоналът разполагат със зелен сертификат. Оказва се обаче, че Велислав Минеков не е съгласен, че това са нови указания. По време на своя двумандатен престой в служебните кабинети през 2021 г. той бил човекът, който издал през септември такива указания и Атанасов да не се кичи с лаври, а "да се извини". 

"Атанасов не му остана длъжен и на мой въпрос от 31.01.2022 г. за належащите промени във Фонд "Култура", той отговори, че Минеков не си е мръднал пръста по темата по време на двата си мандата", казва доц. Шилев.  Той припомня и случката с петъчното видео на Атанасов, в което той пожела "щастлив петък" и "щастлив уикенд" на аудиторията си. 

"Разбира се, на изпроводяк Атанасов се заяде с мен при въпросите за средствата Концертна зала и за Дом за операта. Ясно е, че политиката да направиш едно, но да си припишеш заслуги, че си направил 100, е основен стълб в работата му до момента", заявява Стефан Шилев като визира последният парламентарен контрол и отговора на поставените му към министъра на културата въпроси. 

"Надявам се, че Минеков ще промени политиката си анти ГЕРБ и анти СДС от служебни мандати №1и №2 и ще се съсредоточи в съзидание за 60-те дни, отредени му по Конституция, но също така и ще направи сериозна проверка на дейността на Атанасов, която на моменти беше доста съмнителна, особено при дейността на Фонд "Култура" и при външни възлагания.

Искрено се надявам се, че новият стар министър ще направи всичко възможно да подпомогне Държавна опера – Пловдив, при обществената поръчка за Концертна зала и ще прояви разум при приемане на предложения от общината за терен за Дом за операта", призовава пловдивският депутат от ГЕРБ в 47-мото Народно събрание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).