Делото на похотливия кмет и изнасилената ученичка се заплита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:30 / 21.02.2017
4826
Без да е била уведомена адвокатката на обвинения в изнасилването на 16-годишна ученичка бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев, дознателката по делото е била извикана в прокуратурата в Пловдив. Това разбра "Блиц" от свои източници. 

Медията се свърза с адвокат Ташкена Колчева, която защитава Евстатиев. Тя каза, че е чула за случая и най-вероятно става въпрос за протокола за медицинското освидетелстване на 16-годишната Ирена Белухова от един от съдебните гинеколози - д-р Фингеров.

На последното съдебно заседание д-р Фингеров, който е един от тримата лекари, прегледали девойката след инцидента, категорично опроверга съдържанието на протокола. В този документ пише, че Ирена е била с прясна дефлорация, но Фингеров заяви, че не е казвал такова нещо и не е съобщавал на дознателката, която е писала протокола, че момичето е било девствено.

Доктор Фингеров каза, че е констатирал стара дефлорация и неговото становище не се разминава със становището на д-р Бътовски, който пръв е извършил гинекологичен преглед на девойката.

Доктор Фингеров заяви, че не би могъл да съобщи в протокола данни, различни от тези, които лично е написал в съдебно-медицинското удостоверение. Той е направил прегледа на следващия ден от инцидента - 18 януари 2016 г., обясни адвокат Ташкена Колчева.

Това медицинско удостоверение е съхранявано в продължение на 1 година в деловодството на Съдебна медицина Пазарджик. Нито дознателката, нито родителите на Ирена са потърсили това удостоверение, въпреки че са знаели за съществуването му. Заради това съдът го изиска служебно и то ще бъде представено на поредното заседание на 7 март и ще бъде доказателство по делото.

Доктор Фингеров е направил това медицинско удостоверение чрез изследване по същия метод, с който го е направил и третият лекар, прегледал Ирена. Така Фингеров опровергава твърденията на третия медик, който е казал, че д-р Бътовски, първият констатирал стара дефлорация, се е объркал, тъй като изследването не било правено по същия този метод.

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е обвинен, че напил с водка и изнасилил 16-годишната Ирена Белухова. До момента ексградоначалникът признава, че секс е имало, но твърди, че той е бил доброволен.


Виж коментарите (1)

Още по темата (89):
06.02.2019 Какво се случва с бившия кмет и ученичката, с която прави секс?
30.08.2018 Съдът в Пловдив с окончателно решение за осъдения за изнасилване на ученичка кмет
16.08.2018 Адвокатката на Евстатиев: Не е лесно да си невинен и да се стовари държавната машина върху главата ти
15.08.2018 Осъденият за изнасилване на ученичка кмет излезе от затвора предсрочно!
20.02.2018 Бивш кмет изтърпява 4 г. в затвора за изнасилване на ученичка
02.01.2018 Бившият кмет на Стрелча, осъден за изнасилване на 16-годишна, излиза предсрочно още този месец?
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).