Деца помагат на деца в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:11 / 21.10.2022
1233
Инициатива на ученици от ЕГ "Пловдив" под надслов "Щастливо приключение" се проведе в града под тепетата вчера в Детска клиника при УМБАЛ "Свети Георги". Инициатор бе Гергана Гешева от 12-и клас, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Нашата цел е да помогнем на деца, които са попаднали в беда - неравностойно положение, тежко заболяване, насилие в семейството и други. Ние считаме, че тези деца се нуждаят преди всичко от внимание, от време, в което да забравят своите тревоги.

Когато сме здрави и ни върви в учението, не трябва да пренебрегваме факта, че има деца, които нямат нашия късмет. Затова сме решили да отделим от своето свободно време и да зарадваме децата, които не са като нас. Ще прекарваме време с тях, през което ще се забавляваме заедно - ще рисуваме, ще пеем, ще четем и обсъждаме книги.

По този начин ще им покажем, че не са сами, че могат да разчитат на нас, на нашата морална и духовна подкрепа, че в живота има и мигове на радост и веселие, когато всички, заедно можем да забравим за своите неволи. А защо да не останем и приятели завинаги?", споделиха учениците.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).