Деца от ДГ "Мирослава" изпратиха бяла лястовица на медиците от УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:11 / 01.03.2021
1842
Деца, родители и екипът на ДГ "Мирослава“ направиха уникален жест към медици от Пловдив. Малчуганите изпратиха бяла лястовица до отделението по детски болести и медицинска генетика в УМБАЛ "Свети Георги“.

По традиция в детска градина "Мирослава" всяка година се провеждат отворени творчески ателиета, в които деца, родители и учители заедно изработват чудни мартеници с благотворителна цел. Тази година, предвид епидемичната обстановка, родителите бяха провокирани да проявят творчество и креативност съвместно с децата си при изработване на мартениците. Заедно с красивите мартеници децата и екипът на ДГ "Мирослава" изпратиха на всеотдайните медици и техните малки пациенти бяла лястовица, символизираща вярата в чудесата, изцелението на болните и светлото начало в живота.

"Вие, скъпи медици, сте нашата "бялата лястовица"! Вие сте чудото, а то е в душата на състрадателния, отзивчивия към чуждата болка човек, в благородството на човешкото сърце, в милосърдието и отзивчивостта! Едно "благодаря" не стига, един поклон е малко за всеотдайността и професионализма, които проявявате в ежедневната си мисия да се борите за човешкия живот", гласи посланието на децата към медиците от УМБАЛ "Свети Георги“.

"Нека дните Ви са изпълнени с доброта, признателност и сбъднати мечти! Въпреки предизвикателствата, бъдете все така силни и не позволявайте духът Ви да бъде сломен дори за миг! Пожелаваме Ви здраве, повече радостни мигове, удовлетвореност от постигнатото и много любов“, се казва още в поздравителния адрес от децата, родителите и екипа на ДГ "Мирослава"!

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
02.03.2021 Пловдив и Варна си мерят 2-метрови фигури на Пижо и Пенда
01.03.2021 Пловдивчанката Соня Йончева обясни на феновете си от цял свят за Баба Марта
01.03.2021 Учениците в Първенец също посрещнаха Баба Марта
01.03.2021 Пижо и Пенда от пясък на плажа в Бургас
01.03.2021 Ученици изненадаха медиците от УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив с
мартеници
01.03.2021 Младежката организация на ГЕРБ в Пловдив проведе традиционната си инициатива за Баба Марта
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).